A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Правила, які наближають Перемогу

Дата: 13.03.2023 08:22
Кількість переглядів: 136

    Ви отримали лінк на це відео через розсилку СтратКом ЗСУ - це офіційний орган ЗСУ, який протистоїть ворожим інформаційним атакам. Ось лінк на їх офіційне підтвердження - https://www.facebook.com/AFUkraine/po...

    Мобільні оператори допомогли розіслати смс по своїх базах і зробили це самостійно, НЕ передаючи номери телефонів третім особам. "Як не стати овочем" - волонтерська ініціатива, яка з 2020 року працює над формуванням інфогігієни українців. ---- Давайте поговоримо про правила інформаційної гігієни. Ті, які допоможуть розпізнати ворожі інформаційні атаки та мінімізувати їх вплив.                    Перше і найголовніше правило – відпишіться нарешті від усього анонімно, російського та з «інсайдами». Так, це і про анонімні телеграм канали, і про хороших росіян, і про гіркіна, і про російське нібито опозиційне видання “Медуза”. Саме там буде найбільше нагнітання та маніпуляцій – свідомих і ні. Ці ресурси створюються для дезінформування, а не для інформування про інсайди чи події в Україні або росії.

      Друге. Відпишіться від агрегаторів новин, які публікують емоційні тексти видаючи їх за новини – у Телеграмі, Вайбері і тд. Це ті, хто публікує інформацію першими не перевіряючи її. Для них важливий хайп, а не факти. Саме в гонитві за ним там будуть з’являтися матеріали на кшталт «путін прийняв рішення вдарити по місту Х і ось чому».

      Третє. Мінімізуйте соціальні мережі. Саме тут найвища концентрація паніки – реальної і штучної.

          Четверте. Два рази на день читайте новини у медіа з «білого списку» Інституту Масової Інформації – дуже важливо не випадати з контексту подій.

         Пяте. Відслідковуйте свої емоції після прочитання новинних повідомлень. Якщо відчуваєте страх чи ваша реакція “о! це те, що я хотіла почути!” - прискіпливо перевіряйте інформацію. Зараз більшість дезінформації працює саме в цих векторах.

        Шосте, розбирайтеся в суті, а не реагуйте на емоційні заголовки. Так, це довго, складно, ви втомлені. Але це єдиний вихід, щоб зрозуміти.

              Сьоме, коли ви побачили сенсаційну заяву, особливо, якщо вона вибивається з попереднього контексту - будь ласка, дуже прискіпливо перевіряйте цю інформацію. І найголовніше, знання цих правила не захистять вас від ворожих інформаційних операцій. Захистить їх застосування. А розпочати ви може уже. Будь ласка, візьміть у руки ваш телефон - відкрийте Телеграм та відпишіться від усіх агрегаторів новин, анонімних каналів та російських джерел. Це поростий, але дієвий спосіб зменшити на вас вплив ворожих інформаційних операцій. Дотримання цих правил – це ваш дуже цінний вклад у Перемогу. І це не перебільшення, а факт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь