A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Про сплату податків до бюджету  Вільнянської міської територіальної громади у 2023 році  

Дата: 16.03.2023 16:58
Кількість переглядів: 99

       Керуючись листом Вільнянського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління опадаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Запорізькій області, станом на 01.03.2023 року обліковуються не сплачені суми податкових зобов'язань платників податків до бюджету Вільнянської міської територіальної громади.
        Додатково повідомляємо, що пунктом 69 підрозділу 10 розділу XX “Перехідні положення” Податкового кодексу України від 02.12.2010р. №2755-VI (зі змінами і доповненнями, далі - ПКУ) передбачено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, справляння податків і зборів здійснюється з урахуванням особливостей, визначених у цьому пункті, а саме: 
– у випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок, зокрема щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, платники податків звільняються від передбаченої цим Кодексом відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні; 
– для платників податків та контролюючих органів зупиняється перебіг строків, визначених податковим законодавством та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.
         Тобто на період дії правового режиму воєнного стану перебіг визначених ПКУ строків, зокрема сплати податків та зборів, подання звітності зупинено. Починаючи з 24.02.2022 і до припинення/скасування правового режиму воєнного стану підстави для виникнення у платника податків податкового боргу в розумінні підпункту 14.1.175 пункту 14.1 статті 14 ПКУ відсутні, а такі грошові зобов’язання вважаються не сплаченими.
         Але, всі ці особливості справляння і сплати платниками податків своїх зобов'язань спричиняють негативний стан розрахунків з бюджетом. Наявність невиконаного податкового обов'язку щодо сплати податків не відміняють, а відстрочують здійснення обовʼязкових платежів, що в свою чергу негативно позначається на наповнюваності дохідної частини бюджету Вільнянської міської територіальної громади та спричиняють труднощі у здійсненні основних повноважень органу місцевого самоврядування.
         Саме тому, з метою зменшення податкового навантаження на платників податків в наступних періодах, наповнення дохідної частини місцевих бюджетів, підвищення рівня добровільної сплати, недопущення втрат бюджету Вільнянської міської територіальної громади, пропунуємо вам виконати свій податковий обовʼязок щодо сплати податків у 2023 році, відповідно до розрахунків та реквізитів для сплати.
      Суму нарахувань і реквізити для сплати податків можна отримати за телефоном (06143)4-14-84, або у приміщенні Вільнянської міської ради за адресою: м.Вільнянськ, вул.Бочарова 4, кабінет №5.

Фінансовий відділ Вільнянської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь