A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Як німці вирішили нам допомогти

Дата: 24.03.2023 09:39
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

 

Успішний старт чергової ініціативи допомоги українцям
«Люди приносять дуже багато речей та продуктів», — дивується Наташа. Як і Марія, вона втекла до Німеччини з дитиною від бомбардувань в Україні минулого березня. І зараз обидві жінки працюють в Ініціативній групі  «Руки допомоги». 
Починаючи з 24 лютого 2023 року, в річницю повномасштабного нападу Росії на Україну, щоп’ятниці та щосуботи в ратуші с. Вальдбьокельхайм збирають пожертви та допомогу людям, що проживають у Вільнянській громаді. 
«Людям у Вільянську насамперед потрібні продукти тривалого зберігання, такі як макарони, рис, сочевиця та консерви. Люди також приносять дитяче харчування, засоби гігієни, батарейки, свічки, аптечки, знеболювальні, спальні мішки, ковдри, ізоляційні килимки та інше», – пояснює Герман-Йозеф Шліхт, який разом зі своєю дружиною Урсулою ініціював місцеву допомогу в грудні 2022 р. «Економічна ситуація погіршилася і для багатьох місцевих жителів. На цьому тлі нас здивувала готовність робити пожертви у Вальдбьокельхаймі та інших місцях громади Рюдесхайм. Це надихає. Зараз ми організовуємо перший транспорт до Вільнянська за підтримки Київської громадської організації «Ініціативне покоління» та її засновника Дмитра Олійника.  Міський голова Наталія Мусієнко надіслала нам перший список необхідної допомоги. «Сподіваюся, що доступ до прифронтової території залишиться відкритим і Вільнянськ не стане зоною бойових дій».
Подружжя Шліхтів та їх українські помічниці підготувалися до тривалої підтримки з надання допомоги. Вони сподіваються, що до ініціативи приєднається ще більше прихильників і помічників у прийнятті пожертвувань, сортуванні та пакуванні. У довгостроковій перспективі вони планують тривалі партнерські відносини між українською та німецькою громадами. 
На фото зліва направо: Герберт Шік, Хайді Францманн, Герман-Йозеф Шліхт, Марія Буюклі, Наталя Кравченко, Урсула Енгельс-Шліхт та Йозеф Шмідт.
Інформація щодо ініціативної групи допомоги Україні «Руки допомоги»

Хто ми?
Ми - ініціативна група,  що складається з шести людей, із с. Вальдбьокельхайм у громаді Рюдесхайм-ан-дер-Нае, земля Рейнланд-Пфальц. У нашій групі є також дві українки. Ми організовуємо відправку допомоги в Україну товарів тривалого користування.

Що ми хочемо?

Співробітництво з українською громадою приблизно такого ж розміру, як громада Рюдесгайм (20 000 мешканців). Ми сподіваємося, що в довгостроковій перспективі може виникнути інтерес до партнерства, яке призведе до громадської та культурної співпраці.


Яка наша підтримка?
Мер громади пан Лютткер (Рюдесхайм-ан-дер-Нае), а також місцевий мер пан Шмідт (Вальдбьокельхайм) підтримують наш запит адміністративно та матеріально. Існуючі ініціативи з регіону надають консультації і допомагають вирішити поточні питання.
Зв'язок з Україною підтримують Марія Буюклі (Київ) та Наталя Кравченко (Миколаїв).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь