Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Чистота та порядок - благоустрій нашої громади

Дата: 31.03.2023 16:01
Кількість переглядів: 246

Фото без опису


            Квітучі дерева, чисте повітря, прибрані вулиці та парки – благоустрій нашої громади, який потрібно підтримувати та створювати самим. Навіть у період війни, потрібно дотримуватись чистоти своїх прилеглих територій.
             Жителі  Вільнянщини  завжди були добрими господарями. З настанням весни,  усім нам про це потрібно згадати. 
            На жаль, не всі наші співгромадяни розуміють те, що не можна виносити сміття на узбіччя вулиць, до лісосмуг,  до річок. Потрібно шанобливіше ставитися до стану своїх дворів, прибудинкових територій, під’їздів та парків.
          Для дотримання чистоти і порядку необхідно дотримуватись елементарних правил  порядку:
– прибирати прилеглу до огорожі територію,  обпилювати гілки дерев вздовж  тротуарів,  забирати із вулиць будівельні матеріали та залишки будівельного сміття;
– не допускати створення стихійних сміттєзвалищ;
-  не спалювати  сміття, опале листя та хмиз  на садибі;
          Керівникам підприємств та  підприємцям  слід пам’ятати, що:  вікна-вітрини магазинів,  фасади будівель, рекламні оформлення, оголошення, афіші повинні утримуватись в належному стані, написи назв повинні бути державною мовою, а прилегла   територія  має утримуватись  в належному  санітарному  стані  на відстані 15,0 м по периметру  від будівлі чи споруди. 
         Не слід забувати, що згідно ст.152 Кодексу України   Про адміністративні  правопорушення  («Порушення правил благоустрою територій  населених пунктів»), недотримання  Правил благоустрою територій тягне за собою  адміністративну  відповідальності у  вигляді штрафу,  а це від 340 до 1360 грн.  на громадян   і від 850 до 1700 на  керівників  підприємств та посадових  осіб. 
       Шановні мешканці громади, підтримуйте чистоту та порядок постійно, навіть у такий складний для країни та громади час! Працюймо кожен на своєму фронті, наближаючи нашу Перемогу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь