Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

ФУРДИК ДМИТРО МИКОЛАЙОВИЧ

Дата: 10.04.2022 16:23
Кількість переглядів: 232

 

Фото без опису

                                                   (11.01.1979–17.01.2015)

 

   Дмитро Миколайович Фурдик  — сержант Збройних Сил України, учасник російсько-української війни. Один із «кіборгів». Дмитро Фурдик народився 11 січня 1979 року у м. Петропавлівськ-Камчатський). Дитинство провів у Вільнянську, куди сім’я Дмитра переїхала, коли йому було 2 роки. У місті Вільнянську Дмитро закінчив ЗОШ № 2, а оскільки його улюбленим предметом була фізкультура, вступив до Дніпропетровського державного інституту фізичної культури та спорту, який закінчив у 2002 році з відзнакою. Екс-гравець клубу «Дніпровські Ракети» (американський футбол). Останні 20 років мешкав в Дніпропетровську. Займався ресторанним бізнесом, був арт-директором одного із міських закладів, організовував масові заходи.

   У жовтні 2014 року Дмитро записався у добровольчий батальйон. Згодом перейшов служити гранатометником до 6-ї роти 93-ї механізованої бригади, яка захищала аеропорт Донецька.

   17 січня 2015 року Дмитро Фурдик загинув у бою в районі аеропорту Донецька. Під час обстрілу разом із своїм командиром виносив поранених у безпечне місце. Загинув від кулі снайпера, який спостерігав за бійцями.

   Поховали бійця з усіма почестями на кладовищі с. Павлівське колишнього Вільнянського району Запорізької області 21 січня 2015 року, де мешкають його мати і брат.

    Дмитро Миколайович Фурдик указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

   8 травня 2015 року на базі Вільнянської ЗОШ I–III ступенів № 2 Вільнянської міської ради відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки на честь загиблого. А 27 листопада 2017 року захисник Дмитро Фурдик нагороджений орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня (посмертно). Без Дмитра лишилися мама, брат.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь