Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

ОСНОВА ОЛЕКСАНДР ВОЛОДИМИРОВИЧ

Дата: 11.04.2022 09:18
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

                              (01.09.1983-27.07. 2014)        

    Олександр Основа народився 1 вересня 1983 року у с. Попелівка Млинського району Брянської області у родині Галини Єгорівни та Володимира Григоровича. З дитинства мешкав у місті Вільнянську, закінчив Вільнянську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 1, у Вільнянському професійному ліцеї здобув спеціальність автослюсаря та водія. У 2002-2004 роках відслужив строкову військову службу, служив зв'язківцем. По демобілізації працював у ТОВ НВП «Міг» в місті Запоріжжя.

    З перших її днів, з квітня 2014 року Олександр став на захист України із зброєю в руках. У квітні 2014-го мобілізований; гранатометник, 93-я бригада. Визволяв Краматорськ, Слов'янськ, Дебальцеве. 27 липня 2014 року під м. Дебальцеве Донецької області під час антитерористичної операції поліг смертю хоробрих. Куля обірвала молоде життя у 30 років.          

   Похований на міському кладовищі у Вільнянську. Без Олександра лишились батьки Галина Єгорівна та Володимир Григорович і сестра Олена.

   14 листопада 2014 року Олександр Основа за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

   На приміщенні Вільнянської ЗОШ № 1 встановлено меморіальну дошку честі Олександра Основи. 21 вересня 2017 року нагороджений орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеня (посмертно).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь