Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

ВОЛОЩУК МИХАЙЛО ВОЛОДИМИРОВИЧ

Дата: 11.04.2022 09:46
Кількість переглядів: 180

Фото без опису

                                           (19.07.1980-12.08.2014)

 

   Волощук Михайло Володимирович народився 19 липня 1980 року у селі Верещаки, Лановецький район, Тернопільська область. ! 1984 році родина переїхала до Вільнянську, де Михайло закінчив Вільнянську ЗОШ № 4. Михайло здобув 2 вищі освіти, закінчив Мелітопольський педагогічний університет і Запорізький юридичний інститут Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. 10 років працював у пенітенціарній системі, служив у підрозділі «Циклон», був начальником Вільнянського СІЗО.  З 2011 року — на пенсії за вислугою років. Член Самооборони Запоріжжя з перших днів її створення (лютий 2014). Гарний син та чоловік, ніжний та відповідальний батько двох дітей.

   У зону АТО пішов служити у складі добровольчого батальйону «Дніпро-1». Загинув 12 серпня 2014 року, коли вдень автобус з бійцями ДУК потрапив у засідку на блок-посту під Донецьком, на об’їзній трасі поблизу залізничної станції Мандрикине.

    Михайло Володимирович вже посмертно був нагороджений відзнакою ДУК ПС «Бойовий Хрест Корпусу», а відповідно до Указу Президента України від 12 березня 2021 року № 97/2021 «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

   Терористами тіло передане не було, у списках полонених прізвище не фігурувало, вважається зниклим безвісти. Станом на січень 2023 року на сайті «Книга пам'яті» місцем тимчасового поховання вказується місто Донецьк.

   Без Михайла залишились мама Зоя, дружина Світлана, 2 діток Софія та Ярослав.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь