Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

СМОЛА ОЛЕКСІЙ ОЛЕКСІЙОВИЧ

Дата: 12.04.2022 13:48
Кількість переглядів: 280

 

Фото без опису

(06.08.1983-14.07.2022)

   Смола Олексій Олексійович народився 06 серпня 1983 року у селі Михайло-Лукашеве та ще у ранньому дитинстві разом із родиною переїхав до міста Вільнянська. Навчався у Вільнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2, після завершення якої проходив строкову військову службу в повітряно-десантних військах міста Болград Одеської області. Працював у ДУ «Софіївська ВК № 55» старшим прапорщиком, був помічником чергового.

   З 19 квітня 2022 року Олексій став на захист Батьківщини. Пройшов двотижневу перепідготовку та направився до зони проведення бойових дій. Він був командиром бойової машини – командиром відділення механізованого батальйону в/ч 7014, сержантом. Життя Олексія обірвалося 14 липня на Курахівському напрямку Донецької області під час танкового обстрілу.

     Без сина залишилися його батьки – Олексій Костянтинович та Валентина Михайлівна. Без брата залишилася його сестра – Інна.

   Без батька залишився його син – Станіслав, якому лише 12 років. Олексій особливу увагу приділяв його вихованню, докладав максимум зусиль для того, щоб зі Станіслава виріс справжній чоловік, захисник та гідна людина. Не були марними такі батьківські старання та наполегливість, – з 6 років Станіслав займається військово-спортивними багатоборствами, має високі досягнення та успіхи у спорті. Син – справжня батьківська гордість.

    Відповідно до розпорядження Вільнянського міського голови від 19.07.2022 № 143-р, у зв’язку з трагічною загибеллю Смоли Олексія Олексійовича в зоні проведення бойових дій у війні з російськими окупантами, 20 липня 2022 року було оголошено Днем жалоби.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь