Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Аналіз якості освіти  

Дата: 13.04.2023 09:09
Кількість переглядів: 226

 

 Фото без опису
     Якісний заклад освіти – візитна картка громади. Якість освіти на місцевому рівні забезпечується створенням дієвої цілісної системи закладів освіти, формуванням професійних керівників, розвитком педагогічного потенціалу, ефективним управлінням освітою в громаді. 
     Школа здебільшого – єдине місце соціалізації для учнівства, а головною ознакою «ідеальної» школи є бажання учнів відвідувати школу і навчатися. Такими є результати опитування учнів сільських шкіл щодо ключових аспектів якості освіти, проведеного на замовлення Державної служби якості освіти України в межах ініціативи «Система забезпечення якості освіти», що впроваджується в межах проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe). 
‼️ Важливими характеристиками «ідеальної» школи для дітей, які взяли участь у дослідженні, є також сучасність та якісна інфраструктура школи: наявність обладнання для проведення уроків, комп’ютерної техніки, матеріальної бази для спортивних занять та позашкільної діяльності. Сучасність школи, на думку окремих учасників, визначається і підходами до навчання, наприклад, можливістю вибору навчальних предметів, коригування навчального навантаження на учнів. 
‼️ Місцева влада має бути зацікавлена у створенні спроможної, надавати якісну освіту мережі закладів освіти, оперувати актуальними і об’єктивними даними щодо стану якості організації освітнього процесу, формуванні довіри суспільства до закладів та управління освітою.
 З метою вивчення стану дотримання Вільнянською міською радою вимог законодавства з питань освіти і забезпечення якості освіти на території громади, забезпечення органу управління у сфері освіти аналітичною інформацією, необхідною для прийняття обґрунтованих управлінських рішень управлінням Державної служби якості освіти у Запорізької області 10 квітня 2023 року розпочато вивчення діяльності органу місцевого самоврядування Вільнянської територіальної громади, його структурного підрозділу з питань освіти в частині формування мережі закладів освіти на відповідній території.
🤝 Зустріч із міським головою громади Наталією Мусієнко та керівником відділу освіти і культури Ларисою Гановою, відвідування різних закладів освіти, додали впевненості щодо врахування керівництвом громади інтересів вільнянчан щодо належної якості освіти на відповідній території.
   Управління Державної служби якості освіти у Запорізькій області здійснює аналіз діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, їх структурних підрозділів з питань освіти відповідно до абзацу восьмого частини першої статті 55 Закону України «Про повну загальну середню освіту», підпункту 9 пункту 4 Положення про Державну службу якості освіти України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 року № 168, наказу Міністерства освіти і науки України від 07 грудня 2021 року № 1313 «Про затвердження Порядку здійснення аналізу діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, їх структурних підрозділів з питань освіти»:
👉 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0097-22#Text
   На зустрічі презентовано «Порадник для голів та управлінців освітою територіальних громад» повноваження органів місцевого самоврядування щодо забезпечення якісної освіти:
👉 https://sqe.gov.ua/.../11/Intervyu_Upravlinnya_osvitoyu.pdf 
🇺🇦 Працюємо задля майбутнього України! Разом до Перемоги!

Управління Державної служби якості освіти у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь