A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Всесвітній день Червоного Хреста

Дата: 08.05.2023 11:42
Кількість переглядів: 108

 

Фото без опису

        8 травня людство відзначає Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Дата була обрана на честь дня народження засновника Міжнародного руху Червоного Хреста – швейцарського бізнесмена, громадського діяча і гуманіста Жана Анрі Дюнана. З його ініціативи вперше почали створюватися групи добровольців, які надавали допомогу пораненим воїнам. У 1863 році була скликана конференція, яка поклала початок Міжнародному товариству Червоного Хреста.
      Міжнародний рух діє в ім’я гуманності уже понад 150 років і складається з Міжнародного Комітету Червоного Хреста; Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця; профілактичних, рятувальних і медико-соціальних заходів. Людей об’єднують у його лавах найкращі риси та устремління – доброта, співчуття, милосердя.
      Товариство Червоного Хреста України було організоване у 1918 році. За часів незалежності України Червоний Хрест об’єднує близько 15 мільйонів ентузіастів. Їхні дії реалізуються в найширшому діапазоні – від піклування про немічних, хворих і самотніх до участі у ліквідації наслідків стихійних лих, аварій, катастроф. Вони не були байдужими до проблем Чорнобильської трагедії і не залишаються осторонь бойових дій тощо. Разом з іншими волонтерами вони збирають кошти для біженців і поранених, забезпечують їх харчами, постільною білизною, одягом і, по можливості, помешканням. Вони завжди перші там, де потрібна їх негайна допомога. Вітаємо працівників Червоного Хреста зі святом! Дякуємо за роботу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь