Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

ПАМ’ЯТАЄМО!

Дата: 08.05.2023 17:02
Кількість переглядів: 136

 

Фото без опису

    8 травня 2023 року Україна разом Європою та США відзначає День пам’яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні. Близько 8-10 мільйонів українців загинули у війні 1939-1945 року. Пам’ять означає, що ми пам’ятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, а примирення – що країни Європи уклали мир після війни.

      У 2023 році Україна відзначає це свято в умовах повномасштабної війни з РФ. На зміну німецькому нацизму на наші землі прийшов російський рашизм. Ми віримо, що незабаром у календарі свят України з’явиться нова святкова дата – День Перемоги над Росією. А сьогодні згадаємо про закінчення Другої світової війни.

      З нагоди цієї пам’ятної дати у Вільнянській міській територіальній громаді відбулося покладання квітів до пам’ятних знаків, меморіалу, братських могил Другої світової війни,  до могил  загиблих воїнів-захисників сучасної України. Вшанували пам’ять загиблих захисників міський голова Наталя Мусієнко, заступник міського голови Дмитро Власенко та секретар міської ради Світлана Шраменко. Школи громади провели виховні години у ZOOM форматі, де діти у вишиванках та з маком на грудях згадали подвиги захисників всіх часів. Також педагоги та вихованці шкіл поклали квіти до меморіальних дошок загиблих воїнів України у війні проти російської федерації. Новогупалівський та Любимівський старостинські округи вшанували память захисників покладанням квітів до пам’ятних знаків на своїх територіях.

       З Днем пам'яті та примирення. Миру всім нам, єдності, свободи, щастя, злагоди і благополуччя кожній родині! Нехай швидше настане мир в Україні!

         Шана полеглим героям! Ми пам’ятаємо!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь