Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Засідання виконавчого комітету

Дата: 11.05.2023 15:58
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

      11 квітня відбулося засідання виконавчого комітету Вільнянської міської ради, яке пройшло під головуванням міського голови Наталі Мусієнко. У ході засідання було розглянуто низку важливих питань з різних сфер життєдіяльності громади, зокрема про затвердження Програми підтримки підрозділів територіальної оборони та військових частин Збройних Сил України на території Вільнянської міської територіальної громади на 2023 рік ; про Програму розвитку освіти Вільнянської міської територіальної громади на 2023 - 2025 роки; про підготовку житлово-комунального господарства Вільнянської міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років; про затвердження форми акту перевірки дотримання законодавства у сфері благоустрою та бланку припису на усунення виявлених недоліків та інші важливі питання.
         На засіданні члени виконкому вирішили щодо питання “Про підготовку житлово-комунального господарства Вільнянської міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років”, затвердити комплекс заходів по підготовці житлово-комунального господарства Вільнянської міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років та забезпечити їх виконня. А також створити міський оперативний штаб з підготовки житлово-комуналього господарства Вільнянської міської територіальної громади до осінньо- зимового періоду 2023-2024 років.
          Також на засіданні виконавчого комітету було розглянуто та затверджено питання - провести конкурс щодо визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Вільнянської міської територіальної громади.
        Члени виконкому затвердили проєкт рішення міської ради “Про Програму розвитку освіти Вільнянської міської територіальної громади на 2023-2025 роки”. Метою програми є трансформація системи освіти Вільнянської міської територіальної громади на основі Закону України «Про освіту», забезпечення стабільного розвитку системи освіти регіону відповідно до потреб суспільства шляхом об’єднання виховної, науково-пізнавальної, пошуково-дослідницької діяльності здобувачів формальної, неформальної та інформальної освіти, підвищуючи в такий спосіб мотиваційний потенціал освіти і стимулюючи оновлення її змісту, методики та навчальної бази. Формування у закладах освіти громади всебічно розвиненої особистості - випускника, здатного до критичного мислення; патріота з активною позицією; інноватора, що змінює навколишній світ. Реалізація Програми повинна сприяти забезпеченню рівних можливостей для здобуття якісної дошкільної, повної загальної середньої освіти кожною дитиною, незалежно від стану її здоров'я, місця проживання та статків родини; забезпеченню впродовж усього життя доступу до освіти дорослих.
          27 чоловік, які перебувають на обліку у територіальному центрі та опинились в складних життєвих обставинах,  на період воєнного стану згідно ЗУ “Про соціальні послуги”, членами виконкому були звільнені від оплати щодо соціальних послуг, які надають працівники КУ “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)” Вільнянської міської ради. Соціальні послуги будуть надаватися за рахунок бюджетних коштів громади лише на період введення воєнного стану.
     Розглядалися питання щодо вирішення проблем виховання та всебічного розвитку дітей, забезпечення інтересів кожної дитини, реалізації її прав.
        Всього члени виконавчого комітету розглянули 54 питання порядку денного та прийняли відповідні рішення. Засідання виконавчого комітету пройшло у діловому та конструктивному порядку.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь