Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

З 21 квітня діє порядок компенсацій роботодавцям за працевлаштування зареєстрованих безробітних

Дата: 12.05.2023 11:12
Кількість переглядів: 124

 

Фото без опису

 

 

Державною службою зайнятості розпочато надання роботодавцям компенсації єдиного внеску за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця.

«Тож відтепер роботодавці - суб’єкти малого підприємництва (а це юридичні особи та ФОП, які є застрахованими особами, зі штатною чисельністю до 50 працівників) незалежно від виду економічної діяльності, при створенні нових робочих місць та прийняття на них осіб з числа безробітних, мають право на таку компенсацію, - роз’яснює директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

Нові робочі місця можуть бути створені шляхом:

- утворення нового суб’єкта господарювання (зокрема робочі місця вважаються новими протягом 12 місяців з дати утворення нового суб’єкта господарювання);

- збільшення штатної чисельності працівників за умови відсутності зменшення середньомісячної чисельності за попередні 12 місяців, а саме:

  • для ФОП – це збільшення чисельності працівників на умовах трудових договорів;

  • для юридичних осіб – це збільшення кількості працівників в порівнянні з попереднім звітним періодом.

Розмір компенсації становить фактично сплачену суму  єдиного соціального внеску, тривалість виплати -12 місяців протягом 2-х років.

Для отримання необхідно звернутись до центру зайнятості за місцем провадження господарської діяльності та подати заяву встановленого зразка».

Більш докладно щодо умов отримання вищезазначеної компенсації http://surl.li/gymbo

За додатковою інформацією в сфері зайнятості, а також інших активних програм Державної служби зайнятості для фінансової підтримки роботодавців звертайтесь до найближчого центру зайнятості або за телефоном Контакт-центру Запорізького обласного центру зайнятості 0-800-33-67-28 або до телеграм каналу https://t.me/Pidtrumka_DCZ_Zaporizhzhia


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь