Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

21 ТРАВНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ

Дата: 21.05.2023 12:40
Кількість переглядів: 69

 

 

 

Фото без опису

Шановні мешканці громади!

         Вільнянська міська територіальна громада та Україна відзначає День пам’яті і скорботи про жертви, які загинули або постраждали в Україні внаслідок політичних репресій.

        Внаслідок масових репресій у 1927-1938 роки людські втрати в країні, за різними даними, становили щонайменше 4,4 мільйони осіб. А прямі й опосередковані демографічні втрати України від сталінського терору та війн у той період можуть сягати 45 млн. осіб. Це був страшний

геноцид української нації.

       Сьогодні російські загарбники, як і їх попередники, здійснюють новий геноцид української нації. Трагедія Маріуполя, Бучі, Ірпеня та Ізюму трагічними літерами вписана в історію України поряд з трагедіями Биківні, Рутченкового поля, Дем’яніва лазу та Заліщиків. І лише завдяки нашим Героям-захисникам цей список не збільшується. Врятовані мільйони життів українців,

а українська земля горить під ворогом.

        Зараз російські загарбники на окупованих територіях теж намагаються відродити свої ганебні традиції. Українців викрадають і вивозять на підконтрольні території та змушують співпрацювати з окупантами, незгодних – заарештовують.

      Та вже скоро українські території буде звільнено від загарбників. Ми обов’язково переможемо і повернемо додому наших громадян та політв’язнів.

        Тож спільно стоїмо на сторожі нашої незалежності. Молимося за українців, які пожертвували своїм життям у боротьбі з ворогом. Вклоняємося мужності Героям, які протистоять загарбникам.

Пам’ятаємо всіх Героїв, які не дожили до цього дня.

Слава Україні!

Героям Слава!

 

З повагою, міський голова

Наталя Мусієнко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь