Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

29 травня відзначається Міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй

Дата: 29.05.2023 14:13
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

 

29 травня відзначається Міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй.
Починаючи з 1992 року в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки взяло участь понад 45 тисяч українських військовослужбовців у більш ніж 25 міжнародних операцій у різних регіонах планети та у 18 різних країнах світу. 58 військовослужбовців ЗС України у цих операціях загинули.
За даними Центру національних контингентів та національного персоналу Об’єднаного штабу Командуванням об’єднаних сил Збройних Сил України, нині лише два національні контингенти – військовослужбовці Збройних Сил України беруть участь у 2 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під проводом ООН та НАТО. Зокрема, 18-й окремий вертолітний загін Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго та національний контингент у складі Багатонаціональних сил КФОР в Косово, Республіка Сербія загальною чисельністю 290 військовослужбовців. В порівнянні, до початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну, ЗС України брали участь у 8 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у 6 країнах світу та районі Аб’єй.
Миротворча діяльність є одним із дієвих міжнародних механізмів врегулювання воєнно-політичних конфліктів, створення умов для нормалізації обстановки в конфліктних регіонах, відновлення та збереження миру.
Активна участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки є засобом зміцнення національної безпеки завдяки створенню стабільного зовнішньополітичного середовища як на регіональному, так і на світовому рівнях. А також – підсилення міжнародного авторитету, як надійного партнера міжнародної спільноти у справі підтримання миру.                                                                                  

Вільнянський центр культури та дозвілля


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь