A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

   4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Дата: 04.06.2023 12:19
Кількість переглядів: 46

 

   4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

      Постановою Верховної Ради України від 01.06.2021 № 1490-IX 4 червня визначено Днем вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

     Українські діти потерпають від рук агресора, починаючи з 2014 року. На територіях України, які потрапили під окупацію, росія вчиняє злочини проти мирного населення.

       З різних окупованих частин України в Росію або окуповані східні українські території окупанти примусово вивезли тисячі українських дітей.

      В окупованих населених пунктах Луганської, Донецької, Харківської, Херсонської та Запорізької областей російська окупаційна адміністрація запроваджує навчальні програми російської федерації на російській мові.

      На території Росії та в окупованому Криму існує мережа таборів, де з українськими дітьми, віком від чотирьох місяців до 17 років, займаються ідеологічним перевихованням та русифікацією. Починаючи з 24 лютого 2022 року в ці табори потрапило понад 6 тисяч українських дітей.

      Росіяни не просто крадуть дитинство українців, росіяни забирають життя наших дітей. Станом на ранок 4 червня 2023 року більше ніж 1490 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 485 дітей загинули та понад 1005 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

      Цьогоріч за ініціативою першої леді Олени Зеленської по всій країні на місцях загибелі дітей повісять дзвіночки, що звучатимуть наче голоси малечі, яку вбила російська терористична держава.

    Світла памʼять маленьким янголам, які загинули під час війни у Вільнянській міській територіальній громаді!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь