Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Про  підвищення  професійних знань лікарів

Дата: 20.06.2023 15:01
Кількість переглядів: 127

Фото без опису


      Роботу лікаря складно переоцінити. Він – той, хто дає надію та приносить полегшення; той, чия відповідь на пізній дзвінок вартує більше за будь-які коштовності; і той, на чиї знання ми впевнено покладаємося, передаючи відповідальність за наше здоров’я до його рук.
       Від початку повномасштабного вторгнення медики зіштовхнулися з тими ж викликами, що і решта українців: з потребою працювати попри  обстріли та ракетні удари, пристосовуватися до відключень електроенергії.
       Таким життям живе і наш колектив. Кожен з нас вимушений планувати свій день з урахуванням повітряних тривог та відключень електроенергії, абстрагуватись від новин та хвилювань за близьких, щоб мати змогу виконувати свою роботу. Хочеться підкреслити, що одне з найголовніших наших досягнень  - це  всупереч негараздам, які  спіткали лікарню внаслідок бомбардувань  22.11.2022р. і 24.04.2023р., ми зберегли майже всі напрямки роботи.  І в цьому заслуга кожного лікаря, медичної сестри, санітарки, тому, що без кваліфікованих фахівців своєї справи, без відданих медицині людей, вирішити завдання збереження і зміцнення здоров’я населення неможливо.
        Медицина, як жодна інша, потребує безперервного вдосконалення, знання  новітніх технологій, постійної готовності прийти на допомогу людині. Приємно відзначити, що медичні працівники нашої лікарні, навіть в нелегких умовах сьогодення, намагаються не знижувати обсягів і якості медичної допомоги, удосконалюються, навчаються  новим  ефективним засобам  лікування й профілактики захворювань.
          На сьогодні лікарі акушер-гінекологи  Кудильчак О.Х.,  Мельниченко М.Г.,  Козін А.А.  в Національному університеті охорони здоров»я  України ім. П.Л.Шупика в м. Київ пройшли тематичне удосконалення та освоїли практичні навички під керівництвом  провідних професорів університету  по роботі з апаратом гістероскопом. Сьогодні пацієнтки отримують кваліфіковану допомогу на новому апараті, який придбаний за благодійні кошти наших вільнянців.    
         Кудильчак О.Х. пройшла тематичне удосконалення  по гістероскопії,  лапароскопії та з питань доступності гінекологічних послуг для жінок з фізичними вадами, для яких облаштовано кабінет лікаря-гінеколога. 
        Після двох ракетних атак був зруйнований дороговартісний біохімічний аналізатор в клінічній  лабораторії, лікарня придбала новий сучасний апарат для обстеження пацієнтів вартістю понад 700 тис. грн. Завідувач лабораторії Чучко В.І. пройшла в Києві в ТОВ Інтермедика курс навчання «Автоматичний  біохімічний аналізатор: методи та технології роботи» і отримала теоретичні  та практичні навики, що дозволяють кваліфіковано працювати на обладнанні : НТІ BioChem FC-200 автоматичний біохімічний аналізатор США,
       Лікар психіатр Сахнюк Н.О. пройшла курси спеціалізації у Харківському національному  медичному університет і   атестаційною комісією університету їй  присвоєно звання лікаря спеціаліста за спеціальністю дитяча психіатрія. Лікарі  Ізмалкова  С.А., Гетьман С.О., Груба І.Г., Кравченко Г.В., Зосімова Т.М., Курносенко І.В., Тименко О.Ю. пройшли тематичне удосконалення в Навчально-науковому інституті безперервної підготовки лікарів Одеського національного  медичного  університету за спеціальністю паліативна допомога.
       Час вимагає інновацій і ми  крокуємо  з ними в ногу.

 

Головний лікар,  лікар-хірург вищої кваліфікаційної категорії, 
Заслужений лікар України 
                                                                                                                        О.П.ІВАЩЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь