A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

ПУШНЯК ВІТАЛІЙ КОСТЯНТИНОВИЧ

Дата: 03.07.2023 15:16
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

 

(08.10.1998 - 16.06.2023)

       Народився Пушняк Віталій Костянтинович у Запоріжжі 8 жовтня 1998 року. Виріс та все життя Віталій прожив у рідному серцю Вільнянську. У 2014 році закінчив 9 класів гімназії «Світоч» і вступив до Вільнянського професійного ліцею, який закінчив у 2017 році за спеціальністю слюсар. Потім вступив до Вінницького професійного училища на пожежника, після закінчення якого пішов служити у 2020 році за контрактом на військовому полігоні «Близнюки».

       З початком війни Віталій Пушняк був призваний Запорізьким обласним військовим комісаріатом до 53-ьої окремої механізованої бригади імені  князя Володимира Мономаха пожежним пожежної обслуги роти забезпечення продовольством, речовим та військово-технічним майном батальйону матеріального забезпечення військової частини А0536. Солдат Віталій отримав поранення 8 травня поблизу села Тоненьке Донецької області під час виконання військового обов’язку по захисту Батьківщини та її територіальної цілісності від ворожого обстрілу. Лікарі в Національному інституті хірургії та трансплантології імені Шалімова боролися за життя Віталія більше місяця та не судилося, в ніч на 16 червня 2023 року молодого захисника не стало від травм, несумісних з життям.

          Віталій Пушняк– гідний син свого батька Костянтина Пушняка та матері Олени Пушняк, які виховали справжнього Героя. Без брата залишилася сестра Юлія Пушняк, без чоловіка - дружина Владислава Пушняк. Він віддав своє молоде життя за свободу та незалежність нашої держави.

        Однокласники та вчителі згадують Віталія, як гарного учня, доброзичливого хлопчика, який будував багато планів на майбутнє.

       Розпорядженням міського голови № 95  20 червня 2023 року було оголошено Днем жалоби.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь