A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

ТОНКОНОГ ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Дата: 03.07.2023 15:23
Кількість переглядів: 202

 

Фото без опису

 

(25.05.1984 - 07.06.2023)

      Тонконог Олександр Олександрович, народився у місті Запоріжжя  25 травня 1984 року народження. Закінчив 9 класів Запорізької суспільно-гуманітарної гімназії № 27 Запорізької міської ради. Потім Олександр навчався у Запорізькому професійному ліцеї залізничного транспорту за спеціальністю помічник машиніста. З 2004 року працював на Запорізькому електровозоремонтному заводі електрослюсарем електричних машин в електромашинному цеху. З 2005 по 2017 роки здобув нову спеціальність “Токар”. Колеги по роботі говорять: “Що Олександр був гарним кваліфікованим та відповідальним спеціалістом, роботу виконував сумлінно та якісно”. З 2018-2022 роки працював на АТ “Запорізький завод феросплавів” помічником машиніста. Обрану професію дуже любив.

     1 грудня 2022 року був мобілізований Центральним об’єднаним районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки   Запорізької області до військової частини А4548 командиром мінометного відділення роти морської піхоти батальйону морської піхоти. Олександр Тонконог був хоробрим солдатом і достойним сином своєї країни.

       Після повномасштабного вторгнення росії на українські землі Олександр боровся за свободу та незалежність України. Разом з побратимами, він був там, де найважче та найнебезпечніше - Волноваський район, Донецька область. Молодшого сержанта Олександра не стало 7 червня 2023 року в районі населеного пункту Велика Новосілка під час штурмових дій з боку противника. Він залишався вірним військовій присязі до останнього подиху.

          Без батька залишився син Артем, дружина Людмила та батьки: мама Наталя та батько Олександр. Смерть Олександра – це непоправна втрата для рідних, друзів, побратимів та всієї України.

      Олександра було поховано на Вільнянському кладовищі 23 червня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь