Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Просвітницькі тематичні заходи з нагоди Дня Української Державності

Дата: 26.07.2023 16:49
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

У 2023 році Україна вдруге відзначатиме День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Ця пам’ятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.

У 2023 році День Державності відзначається 28 липня. Але вже наступного року відзначатиметься 15 липня з огляду на перехід Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря. За відповідний законопроект, внесений Президентом, Верховна Рада проголосувала 14 липня.

З нагоди відзначення Дня Української Державності в комунальній установі «Вільнянська централізована бібліотечна система» Вільнянської міської ради проведено просвітницький тематичний захід «Історія української державності» за участю начальника відділу освіти та культури Вільнянської міської ради Лариси Ганової.

Інформаційний матеріал про тисячолітню історію державотворення нашої країни підготувала Інна Проданчук, виконуючий обов’язки директора комунальної установи «Вільнянська централізована бібліотечна система» Вільнянської міської ради.

Вона зазначила, що в це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася як держава. Ядром державності є воля до самовизначення, історичний досвід народу, його менталітет і правові традиції. А держава – це спосіб забезпечення і запорука цілісного існування нації.

Присутня на заході начальник відділу освіти та культури Вільнянської міської ради Лариса Ганова звернула увагу на те, що «знання історії нашого державотворення є потужною силою проти маніпуляцій історичними фактами в умовах інформаційної війни РФ проти України. Реальна історія спростовує фейки російської пропаганди, буцімто українці та росіяни – єдиний народ чи Україна – штучна нежиттєздатна держава. Тому нинішня війна – це не лише боротьба за майбутнє нашої держави, а й за право на власні історію та ідентичність».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь