Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

27 липня – річниця загибелі Олександра Основи

Дата: 27.07.2023 07:58
Кількість переглядів: 198

Фото без опису

Основа Олександр Володимирович народився 01 вересня 1983 року у с. Попелівка Млинського району Брянської області.

З дитинства мешкав у місті Вільнянську, закінчив Вільнянську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 1, у Вільнянському професійному ліцеї здобув спеціальність автослюсаря та водія.

Призваний на військову службу в квітні 2014 року до 93-ї ОМБр. Старший солдат, гранатометник 1 механізованого відділення 3 механізованого взводу 9 механізованої роти 3 механізованого батальйону 93 окремої механізованої бригади, гранатометник Олександр Основа брав участь у боях за Краматорськ, Слов'янськ, Дебальцеве.

Загинув Олександр від снайперської кулі 27 липня 2014 року поблизу ст. Дебальцеве Донецької області.

Указом Президента України від 14.11.2014 № 873/2014 «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Відповідно до розпорядження голови Запорізької обласної ради від 21.09.2017 № 350-н «Про нагородження орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» за особисту мужність та героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Основа Олександр Володимирович нагороджений орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеня (посмертно).

Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам’яті, спогадах рідних, близьких та друзів, згадках бойових побратимів, пам’яті мужнього народу та вдячних нащадків…

Вічна пам'ять і слава Олександру Володимировичу…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь