Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

31 липня – річниця загибелі Юрія Дмитрієва

Дата: 31.07.2023 09:15
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

Дмитрієв Юрій Іванович народився 21 липня 1965 року у с. Полтаві Алтайського краю. З травня 1984 до червня 1985 року проходив строкову службу у прикордонних військах.

За життя займав посаду начальника відділення КМСД Вільнянського РВ ГУМВС України в Запорізькій області. У 2011 році звільнився за віком у званні майор міліції.

У червні 2014 року повернувся до лав міліції командиром взводу в батальйон «Скіф». Колишній прикордонник, ветеран-правоохоронець, у лютому 2015 року був відкомандирований у розпорядження підрозділу полку патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро‑1» ГУ МВС України у Дніпропетровській області.

Юрій Іванович без вагань та сумніву став на захист державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. Ціною власного життя оберігав спокій своєї родини, рідного краю та Батьківщини.

Під час несення служби в зоні проведення Антитерористичної операції, 23 липня 2015 року, у бою в районі селища Піски, отримав тяжке поранення від снайперської кулі. Життя Юрія Дмитрієва обірвалося 31 липня в Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечнікова.

Указом Президента України № 573/2015 від 10 жовтня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Юрій Дмитрієв нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Відповідно до розпорядження голови Запорізької обласної ради від 21.09.2017 № 350-н «Про нагородження орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» за особисту мужність та героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Дмитрієв Юрій Іванович нагороджений орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеня (посмертно).

На превеликий жаль, ціна майбутнього наших дітей – це тисячі життів наших захисників, які із зброєю в руках мужньо, самовіддано без жодної ноти сумніву захищають рідну землю.

Світла Пам'ять Герою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь