Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Дбати про ментальне здоров’я просто зараз, щоб були сили відбудовувати, працювати й просто жити

Дата: 10.08.2023 11:14
Кількість переглядів: 178

 

Фото без опису

Дбати про ментальне здоров’я просто зараз, щоб були сили відбудовувати, працювати й просто жити.  

💻 Бізнеси завжди першими відчувають глобальні запити. Розумні бізнеси першими на них реагують. Отримала запрошення від GlobalLogic (https://www.globallogic.com/ua/) – глобальної IT-компанії з головним офісом у Кремнієвій долині – поговорити про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?» (https://www.howareu.com/) 

Компанія об'єднує майже 30 тис. інженерів у 21 країні світу, 7 тис. із них – українські працівники. Згідно з рейтингом Forbes, це один із найстійкіших українських експортерів.

👩‍💻 Сьогодні з працівниками українського офісу компанії ми говорили про ментальну стійкість, без якої й економічна була б неможливою. Якщо ресурс кожної компанії – це люди, то ресурс людини – її внутрішній стан. І якщо роботодавець про нього дбає – він закладає майбутнє і для себе, і для країни.

🤝 Тож дякую Анні Щербаковій, віцепрезидентці та операційній директорці GlobalLogic Україна, і всім керівникам в Україні, які розуміють, наскільки важливі люди.

Іще один факт: якщо вчасно підтримати психологічний стан самостійно, то й психолог може не знадобитися. Про самодопомогу та допомогу фахівців у межах Всеукраїнської програми «Ти як?» розповіла Оксана Збітнєва, голова громадської організації «Безбар'єрність» і керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України.

👨‍⚕️ Амбасадор Всеукраїнської програми ментального здоров’я, лікар-психотерапевт, директор Інституту психічного здоров'я УКУ Олег Романчук відповів на запитання учасників зустрічі: як побороти тривожність і безсоння через обстріли? як говорити з дітьми про війну? як працювати, допомагати країні й жити, не втрачаючи себе?

Запам’яталася його фраза, що стійкість – це ще й історичний приклад: «Українська земля – справжня скарбниця стійкості».

Від себе додам: тільки не варто плутати стійкість із терпінням. Стійкість – це не тортури, а якраз уміння вчасно їх розпізнати й припинити. Стійкість – це сила. Як її віднайти в собі та у світі, завжди підкаже програма «Ти як?»

 

Перша леді України Олена Зеленська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь