Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Як допомогти малечі подолати страх повітряної тривоги

Дата: 11.08.2023 10:44
Кількість переглядів: 123

 

Фото без опису

🔔 Від звуку сирен повітряної тривоги нікуди сховатися. Півтора року ми живемо із цим звуком, а все одно здригаємося в перші секунди, хоч і здається, що звикли.

Уявіть, що відчувають за цих обставин діти. Для них усе набагато складніше. 

Як допомогти малечі подолати страх повітряної тривоги, розповідає в прямому ефірі, присвяченому реакціям дитячої психіки (https://www.youtube.com/watch?v=arm15tihywU) під час війни, педіатр Юлія Крушельницька. 

За словами лікарки, до неї часто звертаються люди, які евакуювались із зон активних бойових дій, і багато хто з проблемою дитячого страху. Діти бояться шуму, вибухів, сирен, навіть ховаються від них під ліжко. У цьому разі, на думку пані Юлії, допоможе формування навички заміни.

Як це працює?

Попросіть дитину підбігти до вас і міцно обійняти, щойно вона почує сирену. У такий спосіб тривожність замінюється теплом і ніжністю. 

🧸 Запропонуйте малюкові щось особливе: улюблений мультик зі сміливим героєм чи книжку, ведмедика, якого приємно притискати до себе. І так раз у раз.

Але не менш важливо, каже педіатр, щоб і дорослі вміли зберігати спокій. Усі діти неймовірно емпатичні. Вони вбирають емоції та поводяться так само, як і батьки. І якщо в родині напружена психологічна обстановка, це насамперед позначається на малечі.
 
Цикл ефірів із фахівцями оприлюднюється на Facebook-сторінці ГО «Безбар’єрність» (https://facebook.com/bbu.org.ua?__tn__=-%5DK&wtsid=rdr_0554q6CcUWa4xtVmR) і Координаційного центру КМУ / Mental Health UA (https://www.facebook.com/MentalHealthUA) в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь