Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Грант для ветеранів: хто може стати учасником програми

Дата: 17.08.2023 10:46
Кількість переглядів: 71

 

Фото без опису

 

 Наразі діють декілька грантових програм, які супроводжує Державна служба зайнятості. Це "Власна справа" і "Грант для ветеранів та їх подружжя".
Отримувачем “Грант для ветеранів та їх подружжя” може бути фізична особа, яка має намір розпочати підприємницьку діяльність і бере на себе зобов’язання зареєструватися фізичною особою - підприємцем або створити юридичну особу протягом 20 робочих днів з дня отримання позитивного рішення про надання мікрогранту. 
Програма передбачає надання грантів на суми:
до 250 тисяч гривень можна отримати на власний бізнес за умови створення щонайменше одного робочого місця;
до 500 тисяч гривень може отримати член родини учасника бойових дій за умови створення щонайменше двох робочих місць. Співфінансування за цією програмою таке: не більше 70% надає держава, 30% — власні кошти підприємця;
до 1 млн гривень зможе отримати учасник бойових дій, якщо він не менш ніж три роки був зареєстрований як ФОП. Головна умова — створити від чотирьох робочих місць, із яких щонайменше два — для ветеранів або людей з інвалідністю внаслідок війни. Тут так само кошти надаються на умовах співфінансування - 70% на 30%.
При прийнятті рішення щодо надання/відмови у наданні мікрогранту, Державний центр зайнятості керується Порядком.
Порядок надання визначає такі категорії грантоотримувачів:
-учасник бойових дій – фізична особа у значенні, наведеному в п. 2, 11, 19-24 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;
-особа з інвалідністю внаслідок війни – фізична особа у значенні, наведеному в п. 1, 4, 7, 11-13 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;
-учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни, зареєстрована як фізична особа-підприємець;
-один із подружжя учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни – тільки дружина або чоловік. Подання заяви в цьому випадку потребує згоди чоловіка чи дружини заявника з підтвердженням кваліфікованим електронним підписом також через Дія.
Зауважимо, що до розгляду не приймаються заяви від суб’єктів господарювання державного та комунального сектору економіки.
Подати заяву на отримання гранту для ветеранів та їх подружжя можна через портал  Дія. 
«В період з 14 по 31 серпня відбудеться 5 онлайн консультацій та безоплатне навчання для учасників бойових дій та їх подружжя, які бажають стати підприємцями та відкрити або розвинути власну справу, навчитись писати бізнес-план, подати заявку, пройти успішно інтерв’ю для отримання гранту за урядовими програмами “Власна справа”, “Грант для ветеранів та їх подружжя”, - додає директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік,  - консультації проходитимуть в режимі “питання - відповідь”, де учасники можуть запитати поради щодо їх унікальних ситуацій/бізнес планів, та відбуватимуться за допомогою ZOOM платформи». 
Заявку на участь можна подати онлайн. Кількість учасників обмежена. Лише зареєстрованим учасникам буде надіслано лист з підтвердження участі та лінк на захід. 
Також ви можете звернутись за консультацією до працівника найближчого центру зайнятості. 
Додаткову інформацію можна отримати Contact-центрі ЗОЦЗ за номером 0 800 33 67 28 або на нашому  Телеграм.
#єробота


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь