Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Засідання 39 позачергової сесії

Дата: 01.09.2023 14:26
Кількість переглядів: 277


Фото без опису

         31 серпня  відбулось пленарне засідання  тридцять дев’ятої позачергової сесії Вільнянської міської ради восьмого скликання. Представники органів місцевої влади розглянули та затвердили питання згідно з порядком денним. На розгляд депутатам були представлено 15 питань.  Важливі питання, яким депутати приділили увагу були:  про затвердження Програми «Поліцейський офіцер громади на 2023-2025 роки»; про Програму відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, здійснення представницьких та інших заходів Вільнянської міської територіальної громади на 2023 рік; про затвердження Стратегії розвитку Вільнянської міської територіальної громади на період до 2029 року та Плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації стратегії розвитку Вільнянської міської територіальної громади на період до 2029 року; про внесення змін до «Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території Вільнянської міської ради Запорізького району Запорізької області на 2023 - 2027 роки» та інші не менш важливі питання. 
       На засіданні були присутні заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Євген Мироненко та начальник сектору взаємодії з громадами відділу превенції Мелітопольського районного управління поліції Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області Дмитро Лобинцев, які поетапно розповіли про реалізацію в громаді Програми «Поліцейський офіцер громади» на 2023-2025 роки” та зазначили чим офіцери будуть займатися, чим будуть забезпечені та умови проходження конкурсу на дану посаду. Депутатський корпус, ознайомившись з даною Програмою, прийняв рішення про її затвердження у Вільнянській міській територіальній громаді.
        Не менш важливим питанням було затвердження Стратегії розвитку Вільнянської міської територіальної громади на період до 2029 року, яку депутати вивчали достеменно та будуть ще доопрацьовувати. Головними цілями Стратегії розвитку Вільнянської міської територіальної громади на період до 2029 року та Плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації стратегії розвитку Вільнянської міської територіальної громади на період до 2029 року є: створення комфортних умов для життєдіяльності населення громади (забезпечення населення якісною питною водою; розвиток комунальної інфраструктури громади);  підвищення рівня безпеки населення; формування доступної та якісної системи освіти, що відповідає вимогам громади та суспільства; формування пацієнт-орієнтованої системи охорони здоров’я; забезпечення населення належним доступом до базових публічних послуг; розширення можливостей для забезпечення культурних, духовних потреб та здорового способу життя; створення системи оптимального забезпечення отримувачів соціальних послуг; конкурентно-спроможна економіка громади (зростання конкурентоспроможності економіки, залучення інвестицій та розвитку підприємництва; розвиток промислового комплексу та сільського господарства; розвиток туризму та креативної економіки); створення та розвиток сучасної системи управління територією громади (забезпечення прозорої системи управління; оптимізація земельних відносин; підвищення ефективності управління публічними фінансами, їх розподілу та використання; стимулювання розвитку громадянського суспільства; забезпечення екологічно безпечного та різноманітного середовища громади, формування екологічного мислення). 
        Розглянули та затвердили зміни до бюджету щодо направлення коштів  на відновлення лікарні, освітніх закладів району та інших питань для розвитку та утримання безпекової ситуації в громаді.
       Попередньо усі проєкти рішень були розглянуті на спільному засіданні постійних депутатських комісій. Засідання сесії пройшло в діловому та конструктивному порядку, з рішеннями якої ви зможете ознайомитися на нашому сайті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь