Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Навчання учасників мовного клубу “Ріка” у місті Одеса

Дата: 25.09.2023 11:05
Кількість переглядів: 174

 

Фото без опису

 

      З 22 по 23 вересня у місті Одеса відбувся форум-толока в рамках партнерської угоди між UNHCR Ukraine -Агентство ООН у справах біженців в Україні та ГО «Десяте квітня» з метою залучення широкого кола активістів громадськості та представників спільнот задля створення простору для діалогу, обговорення актуальних проблем та широкого залучення громадськості до цього процесу, пошуку рішень та спільної дії.    Були проведені кращі практики проведення заходів із соціальної згуртованості та інтеграції на рівні громад. 
       Форум відвідали представники областей, у яких створений та працює мовний клуб “Ріка”. Толока стала простором для обміну практиками, інноваційними ідеями та створенням стратегій для досягнення позитивних змін у громадах. На форумі обговорювали бачення розвитку проєкту розмовно-інтеграційного клубу РІКА, ідеальний виступ українською, особливості роботи з переселенцями, культура та історія мови та багато чого цікавого.      Представники мовного клубу “Ріка” з Вільнянську та із Запоріжжя представили Запорізьку область на толоці. Майстер класи з розвитку мови, виступу українською, дикторської майстерності дали поштовх учасникам для розвитку мовного клубу в областях та нові знання для вивчення рідної української мови. На толоці дійшли  всі до спільного висновку, що мовний клуб “Ріка” — це такий символ руху, символ динаміки, єднання, коли струмочки впадають в ріку, вона набирає сили, і наша українська мова — це є ріка, кожна людина — це струмок, кожна говірка — це струмочок, це притока, і завдяки всьому цьому ми популяризуємо українську мову. 
         Вивчали українську мову ще через музику гуртів “Яри” та “Друже музико”. Солісти гуртів зазначили, щоб бути справжнім українцем, треба знати і плекати мову, а навчитися спілкуватися найпростіше через пісню!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь