Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Успішно пройшла VII обласна польова школа «Джури козацькі»

Дата: 03.10.2023 13:30
Кількість переглядів: 147

 

Фото без опису


      З урочистостями та в напрочуд дружній атмосфері, з 26 по 27 вересня 2023 року в м. Запоріжжя була проведена VII обласна польова школа «Джури козацькі», присвячена 140-річчю від дня народження генерал-хорунжого Армії УНР Марка Безручка, уродженця міста Токмак. Також традиційно, польова школа приурочена до Дня захисників та захисниць України і Дня українського козацтва.
      У заході взяли участь 12 команд з Комунарського району міста Запоріжжя, Вільнянської, Пологівської міських рад, з Матвіївської, Софіївської та Михайло-Лукашівської сільських рад та закладів обласного підпорядкування: Запорізької школи-інтернату «Січовий колегіум», Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» та КЗ «Центр туризму» ЗОР.
Урочисте відкриття та привітання учасників пройшло 26 вересня, де юних джур здивували своєю творчою майстерністю «Народний художній колектив» вокально-хореографічної студії «Чайка» закладу позашкільної освіти «Міський Палац дитячої та юнацької творчості» (художній-керівник Юрій Трубчанінов) та Аделіна Зиза, керівниця гуртків комунального закладу «Запорізький обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді» Запорізької обласної ради. Привітав учасників та відкрив обласну школу заступник директора Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Віктор Захарчук.
        Протягом двох днів насиченої вишкільної програми учасники пройшли майстер-класи: мінна безпека та саперна підготовка, туристсько-спортивна підготовка, основи військової тактики та стратегії, майстер-клас «Впоряд». Рої відвідали локації навчально-тренувального центру «ВОГНИК» де досвідчені інструктори провели корисні майстер-класи, тренуючи вміння кожного з учасників, а саме: домедичної допомоги та тактичної медицини, стрільби у лазерному мультимедійному тирі, неповному розбиранні та збиранні автомату.
Також рої мали нагоду проявити свою креативність, щоб показати як вони проводять підготовку та навчання за допомогою міні відео-звітів, які ввечері презентували глядачам на великому екрані. Учасники усі разом з посмішками й радістю згадували таку насичену та незабутню польову школу «Джури козацькі».
        Захід був яскравим, наповненим позитивними емоціями, творчими ідеями та незабутніми враженнями! Невимушеність, відкритість та щирість учасників сприяли дружнім знайомствам та безцінному життєвому досвіду.
КЗ «Центр туризму» ЗОР дякує за допомогу в організації та проведенні польової школи комунальному закладу «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа- інтернат «Оберіг», комунальному закладу «Запорізький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» Запорізької обласної ради, Громадській організації «Вогник Запоріжжя». У проведенні майстер-класів та вишколу висловлюємо подяку голові Запорізької обласної громадської дитячої козацької організації «Молода Січ» Анатолію Шеремету.
     Дякуємо Силам безпеки й оборони України за захист та можливість проводити подібні заходи з учнівською молоддю!
      Вітаємо всіх учасників та керівників команд, з успішним проходженням вишкільної програми! Ваше прагнення в мовах сьогодення робити сильною Україну та ставати кращими – надихає! Чекаємо вас наступного року! Слава Україні!                                                            

 

 Запорізький обласний центр туризму



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь