Вільнянська міська територіальна громада
Запорізька область

Вільнянськ та Запоріжжя відвідала ірландська письменниця Розмері Дженкінсон

Дата: 11.10.2023 08:54
Кількість переглядів: 187

 

Фото без опису

 

     Зустріч для письменниці організували голова правління ГО “Радіо На Дотик” Ольга Вакало з національним координатором Унії Міст Балтії, ведучим англомовних дайджестів Олексієм Стояновським. Розмері боялася запізнитися на потяг,  працювала на всих запланованих до об’їзду об’єктах до останньої хвилини, нотувала свої думки у блокноті, адже програма відвідин була великою.

     Письменниця не тільки відвідала щемні місця Запоріжжя, а й побувала у Вільнянську і Мирівській громаді на Нікопольщині та постояла на дні колишнього Каховського водосховища. На зустрічі у Вільнянську письменниці все показали та розказали міський голова Наталя Олександрівна та головний лікар Вільнянської багатопрофільної лікарні Олег Іващенко. Розмері Дженкінсон побачила знищене росією пологове відділення міста та не могла зрозуміти, як таке тільки можна було зробити, адже тут народжується нове життя.

     Пані Розмері про головні враження від візиту на Україну, згадала моторошну темряву і тишу в містах у комендантську годину, і застиглий проспект Запоріжжя у хвилину пам’яті за загиблими, і тоскне гудіння заводів, і жах бомбардування. А також гаряче розповідала про враження від запланованих і раптових зустрічей, кожна з яких залишила у пам’яті вибух емоцій.

 

Щиро дякуємо пані Розмері за підтримку України. Рухаємося разом до Перемоги!

 

 

ДОВІДКОВО

 

Розмері Дженкінсон – ірландська поетеса, письменниця, драматург (Белфаст, Північна Ірландія). У Даремському університеті вивчала середньовічну літературу. Була вчителькою англійської мови під час своїх подорожей до Греції, Польщі, Франції та Чехії.

П’єси Розмері Дженкінсон ставилися в Нью-Йорку, Вашингтоні, Дубліні, Единбурзі та Белфасті.

Володарка багатьох премій, у тому числі премії Геннессі газети Sunday Tribune за нове ірландське письмо.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора