Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Вільнянська міська рада приєдналася до написання радіодиктанту-2023 національної єдності

Дата: 27.10.2023 14:46
Кількість переглядів: 159

 

Фото без опису

       Радіодиктант національної єдності – флешмоб, який проводять з 2000 року, щоб популяризувати українську мову, об’єднувати її носіїв та знавців. 27 жовтня — у День української писемності та мови, який, згідно з указом президента, відтепер відзначатимуть саме цього дня, відбувся Радіодиктант національної єдності-2023. У 2023 році це свято, приурочене до Дня пам’яті Нестора Літописця, яке відзначають 27-го жовтня. Головна мета події — не перевірити грамотність учасників, а об'єднати українців і знавців української мови по всьому світу.
        Цьогорічний текст називався «Дороги України», його авторкою стала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Диктант звучав голосом українського актора театру та кіно Олексія Гнатковського, виконавця ролі у фільмі «Довбуш».
      У День української писемності та мови працівники Вільнянської міської ради взяли участь в написанні Всеукраїнського радіодиктанту-2023 національної єдності  на тему: «Дороги України».  
        Текст диктанту, від автора Катерини Калитко, став проникливим до глибини душі.  А як же тяжко було писати пронизливі рядки надиктованого тексту тим, хто пережив жахи війни, бачив розбиті села, потрощені мости, “перерубані дороги”, воронки на асфальті, запчастини від машин і повалені дерева. Кожен в душі знає та пам’ятає вислів - “Всі дороги ведуть додому”. У час великої війни дорога особливо важлива, адже вона сполучає, захищає та веде далі. Та попри військові будні України, ми віримо в нашу перемогу. Віримо в швидку відбудову кожного втраченого та сплюндрованого сантиметру нашої Батьківщини, наших рідних доріг. І, дійсно, як в радіодиктанті-2023:“Немає нічого щемкішого, ніж летіти трасою в пітьмі, аби встигнути до комендантської, - і знати, - наприкінці шляху чекає безсонне вікно із жовтим світлом і рідним теплом”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь