Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Програма підтримки сільського господарства України

Дата: 22.11.2023 15:13
Кількість переглядів: 111

 

 

Фото без опису

 


ФІНАНСОВА ДОПОМОГА ДОМОГОСПОДАРСТВАМ, ЩО ЗДІЙСНЮЮТЬ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ, ТА ДРІБНИМ ФЕРМЕРАМ

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps, за сприяння Фонду Говарда Г. Баффета, розпочинає Програму підтримки сільського господарства України. 

Мета цієї програми - це допомога у відновленні сільськогосподарської діяльності та подоланні наслідків війни постраждалим місцевим родинам та тим, що вимушено перемістилися через війну.

Програма реалізовується на території Донецької, Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей (за винятком районів, де тривають активні бойові дії, а також районів з обмеженим доступом або високим ризиком для життя та ведення бізнес-діяльності).

✅ До участі у програмі запрошується місцеве населення (особи, зареєстровані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, перелік яких затверджено Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України наказом від 22.12.2022 № 309, та проживають на території, яка контролюється урядом України) та внутрішньо переміщенні особи (ВПО), які потребують допомоги у відновленні сільськогосподарської діяльності, що була втрачена або постраждала внаслідок війни.

✅ Очікується, що завдяки отриманій допомозі домогосподарства або дрібні фермери зможуть відновити фермерську діяльність, що сприятиме стабілізації або збільшенню прибутку родини.
Середній розмір фінансової допомоги складає 3 000 доларів США у гривневому еквіваленті за актуальним курсом Національного банку України (НБУ). Сума наданої допомоги може бути більшою або меншою в залежності від потреб домогосподарств.
Відбір учасників програми проводитиметься на конкурсній основі. Ми також будемо оцінювати ваші заявки, зважаючи на безпекові ризики, визначені Mercy Corps.

‼️Зверніть увагу, що подання заявки на участь у програмі можливе лише після реєстрації за посиланням https://uasp.mercycorps.org/?fbclid=IwAR1MtfhDfqHQvqSBNfmyTJ7QonnEImziuP0u2EyIBsvKUfa3VS49YM4vrvY .  
Для подачі заявки вам необхідно відповісти на запитання, які допоможуть ознайомитись із вашою поточною діяльністю та потребами, на які будуть спрямовані кошти допомоги. На цьому етапі не потрібно складати детальний бізнес-план.

☎️ Якщо у вас є запитання щодо участі в програмі, звертайтеся за телефоном «гарячої» лінії 0 800 332 590 (безкоштовно з усіх мобільних та стаціонарних телефонів у межах України)


ФІНАНСОВА ДОПОМОГА МАЛОМУ ТА СЕРЕДНЬОМУ БІЗНЕСУ У СФЕРІ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps, за сприяння Фонду Говарда Г. Баффета, розпочинає Програму підтримки сільського господарства України. 

Мета цієї програми - це допомога фермерам та бізнесам, що тісно пов’язані з сільським господарством, у відновленні діяльності та подоланні наслідків війни.

Програма реалізовується на території Донецької, Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей за винятком районів, де тривають активні бойові дії, а також районів з обмеженим доступом або високим ризиком для життя та ведення бізнес-діяльності).

❇️  До участі у програмі запрошуються представники малого та середнього сільськогосподарського бізнесу, які:
- зможуть надати відомості та докази того, як підприємницька діяльність постраждала від війни, і як саме фінансова допомога сприятиме її відновленню;
- у своїй бізнес-моделі вже мають або планують відновити чи розширити взаємовигідну співпрацю із домогосподарствами, що здійснюють сільськогосподарську діяльність або іншими дрібними фермерами. Прикладами такої кооперації може бути: надання послуг, що сприяють веденню фермерської діяльності, постачання або виробництво ресурсів необхідних для ефективного фермерства, закупівля продукції фермерської діяльності або забезпечення доступу до ринків збуту, тощо;
- чітко аргументують необхідність отримання фінансової допомоги.

❇️ Очікується, що завдяки отриманій допомозі підприємство зможе відновити та/або збільшити власну прибутковість, а також вплине на розвиток фермерської діяльності домогосподарств населення або інших дрібних фермерів.

Середній розмір фінансової допомоги складає 75 000 доларів США у гривневому еквіваленті за актуальним курсом Національного банку України (НБУ). Сума наданої допомоги може бути більшою або меншою в залежності від потреб бізнесу. Одержувач коштів має здійснити облік, повний розрахунок та оплату всіх податків відповідно до чинного законодавства України.

❗️Умови участі в програмі:
- офіційна реєстрація та відсутність юридичних і правових перешкод для підприємницької діяльності згідно з вимогами українського законодавства;
- інвестиція власних коштів до 50% від суми фінансової допомоги. Розмір власного внеску визначається індивідуально і залежить від фінансової спроможності учасника програми

⚠️ Відбір учасників програми здійснюватиметься на конкурсній основі. Також оцінювання  ваших заявок на отримання допомоги відбуватиметься, зважаючи на безпекові ризики, визначені Mercy Corps.

❗️Зверніть увагу, що подання заявки на участь у програмі можливе лише після реєстрації за посиланням https://uasp.mercycorps.org/?fbclid=IwAR1MtfhDfqHQvqSBNfmyTJ7QonnEImziuP0u2EyIBsvKUfa3VS49YM4vrvY . 

Для подачі заявки вам необхідно відповісти на запитання, які допоможуть ознайомитись із вашою поточною діяльністю та потребами, на які будуть спрямовані кошти допомоги. На цьому етапі не потрібно складати детальний бізнес-план.

☎️ Якщо у вас є запитання щодо участі в програмі, звертайтеся за телефоном «гарячої» лінії 0 800 332 590 (безкоштовно з усіх мобільних та стаціонарних телефонів у межах України)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь