Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

«BiblioHub» Вільнянської громади – найкращий бібліотечний простір 

Дата: 05.12.2023 15:58
Кількість переглядів: 229

Фото без опису

 

         5 грудня відбулось відкриття БібліоХабу у Вільнянській централізованій бібліотечній системі. Ця подія реалізувалась завдяки участі Вільнянської міської ради спільно з комунальною установою «Вільнянська централізована бібліотечна система» Вільнянської міської ради у проєкті «Людський вимір - інклюзивні дані для стабільності та розвитку», який реалізується Міжнародною організацією з міграції за фінансової підтримки Посольства Канади в Україні. Проєкт передбачав розроблення дизайн-проєкту і реорганізації простору, закупівлю будівельних матеріалів, меблів, оргтехніки. І ось ми та гості заходу побачили все в реалізації. Приміщення бібліохабу облаштували новими меблями, книжковими полицями, сучасним телевізором та акустичною системою, а в одній з кімнат встановлені комп’ютери з доступом до інтернету.
         БібліоХаб (Bibliоhub) - створення молодіжного вільного простору  для самовираження, комунікації та дозвілля дітей та молоді Вільнянської громади. Бюджет проєкту склав 444 000 грн. Метою проєкту є підвищення соціальної адаптації дітей та молоді, інтеграція дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей з інвалідністю в молодіжний простір громади шляхом створення Бібліохабу (Bibliоhub) на базі Вільнянської центральної бібліотеки. БібліоХаб – це епіцентр соціокультурних подій, інформаційний центр, територія креативного навчання, самовираження і комунікації, спілкування та дозвілля, майданчик громадянської активності членів громади. Проєкт охоплює дошкільнят, учнів загальноосвітніх шкіл, молодь 18-35, дітей зі статусом ВПО,  дітей з інваліднстю.
         Виконуюча обов’язки директорки бібліотеки Інна Проданчук провела гостям екскурсію залами, продемонструвавши усі переваги нового місця знань. Зелена кімната - комп’ютерний клас, а помаранчева - ігрова, де відвідувачі зможуть пограти в настільні ігри та цікаво провести час. А ще є кінотеатр для перегляду українського кіно, знятого на основі книжок українських письменників. Організація молодіжного простору дозволить дітям та молоді раціонально і з користю використовувати свій час, виявити всі свої приховані таланти, відпочити в компанії однолітків, дізнатися останні новини. Завдяки організації культурного відпочинку і дозвілля різні вікові категорії матимуть можливість урізноманітнити способи проведення вільного часу. Тут кожен відвідувач не буде нудьгувати та знайде для себе цікаве дозвілля. 
            «Створення найкращого бібліотечного простору у громаді – титанічна щоденна робота міської влади та працівниць бібліотеки. Завдяки досвіду, наполегливості і таланту вдалося створити чудове місце для саморозвитку та відпочинку. Радо запрошуємо маленьких читачів і їх батьків поринути у світ знань та відпочити від буденних справ!», – зазначила секретар Вільнянської міської ради Світлана Шраменко. Тепер новостворений БібліоХаб - це епіцентр соціокультурних подій, інформаційний центр, територія креативного навчання, самовираження і комунікації, спілкування та дозвілля, майданчик громадянської активності членів громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь