Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Регіональний форум МОМ

Дата: 18.12.2023 15:09
Кількість переглядів: 169

 

Фото без опису

 

 

          15 грудня в Незламному Хабі відбувся захід "Регіональний Форум" в рамках проєкту "ЛЮДСЬКИЙ ВИМІР – ІНКЛЮЗИВНІ ДАНІ ДЛЯ СТАБІЛЬНОСТІ ТА РОЗВИТКУ". Форум відбувся за підтримки міжнародної організації з міграції (МОМ) та підтримки уряду Канади.       Під час заходу представники МОМ  нагадали, що проєкти  громад Запорізької області, зокрема Вільнянської (Бібліохаб у Вільнянській централізованій бібліотечній системі), Широківської (хаби), Матвіївської (інклюзивно-ресурсний центр), Михайлівської (молодіжний хаб) отримали грантову підтримку в рамках проєкту «Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку».
Нагадаємо, що Вільнянська міська територіальна громада 5 грудня відкрила БібліоХаб у Вільнянській централізованій бібліотечній системі завдяки гранту у розмірі  444 000 грн, наданого завдяки участі Вільнянської міської ради спільно з комунальною установою «Вільнянська централізована бібліотечна система» Вільнянської міської ради у проєкті «Людський вимір - інклюзивні дані для стабільності та розвитку», який реалізувався Міжнародною організацією з міграції за фінансової підтримки Посольства Канади в Україні. Проєкт передбачав розроблення дизайн-проєкту і реорганізації простору, закупівлю будівельних матеріалів, меблів, оргтехніки. Тож приміщення бібліохабу облаштували новими меблями, книжковими полицями, сучасним телевізором та акустичною системою, а в одній з кімнат встановлені комп’ютери з доступом до інтернету і вже проходили новорічні заходи для дітей громади. 
           Тренери, учасники заходу ділилися своїм досвідом, ініціативами та спогадами на панельних дискусіях при втіленні проєкту в життя. Виконуюча обов’язки директорки бібліотеки Інна Проданчук на форумі провела гостям віртуальну екскурсію залами, продемонструвавши усі переваги нового місця знань.
           У рамках вищезгаданого форуму представники громад презентували свої проєкти, обмінювались досвідом, кращими практиками, які впровадили в громаді, та обговорювали подальші ініціативи, які планують реалізовувати у своїх громадах. Також представники громад розповіли про “план реагування” на виклики війни у громадах. Також в рамках заходу було обговорено питання «Які дані потребують громади для прийняття інклюзивних рішень?», поточні проєкти МОМ в Україні тощо.
         Організатори Міжнародної організації з міграції  розповіли про роботу своїх 13 відділів у часи війни, це й архітектурний - відновлення, будівництво зруйнованоних під час війни будівель; це й відділ охорони здоров’я -  швидкі машини допомоги; й відділ “ВОШ” - гігієна для громад та багато інших відділів, які підтримують Запорізьку область й не тільки у надскладні часи.
         Дякуємо нашим партнерам за підтримку Вільнянської міської територіальної громади! Підтримка МОМ громади - це розвиток, мотивація та виховання майбутнього нашої країни - молоді. Готові до співпраці та реалізації нових проєктів в громаді! Наближаємо Перемогу разом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь