A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

УШМАЄВ ІЛЛЯ СЕРГІЙОВИЧ

Дата: 28.12.2023 15:29
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

(02.08.1984 - 06.12.2023)

         Пекучий біль і гіркий смуток війни чорним крилом торкнувся наших сердець. Не стало нашого земляка, чуйної людини, гарного сина  та компанійського товариша. Сьогодні ми зібралися тут, щоб в скорботі схилити низько голови перед Героєм України, який у боротьбі за волю і кращу долю країни  віддав найдорожче що мав - своє життя. Проводжаємо в останню путь молодого захисника - Ушмаєва Іллю Сергійовича.

           Ушмаєв Ілля народився і виріс  у місті Запоріжжя, 2 серпня 1984 року народження, але все своє дитинство провів у місті Вільнянську. Проживав разом з мамою -  Світланою, мав тітку та двох двоюрідних сестер.

       Закінчив 11 класів гімназії “Світоч”. Після здобуття середньої освіти, закінчив державний навчальний заклад “Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти” за спеціальністю оператор комп’ютерного набору.  Працював слюсарем-ремонтником, механіком на  підприємствах міста Вільнянська: приватному акціонерному товаристві «Запорізький електровозоремонтний завод”, товаристві з обмеженою відповідальністю  «Ритм», Вільнянському машинобудівельному заводі, науково-виробничому підприємстві «Ріст»,   товаристві з обмеженою відповідальністю «Пожтехніка», філії концерну «Міські теплові мережі». Останнім місцем роботи було товариство з обмеженою відповідальністю «Водбуд», де Ілля працював слюсарем-ремонтником.

        Завжди був чемним та чуйним, приходив на допомогу, був єдиною опорою та помічником своїй матері Світлані Федорівні. Планував створити сім'ю, але не встиг.

     Ілля був автолюбителем. Після війни мріяв отримати водійське посвідчення та мав багато планів на майбутнє та не судилося.

      Як тільки почалась повномасштабна війна, Ілля пішов добровольцем у Збройні сили України. Він був призваний Вільнянським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки Запорізької області 9 травня 2022 року. Ілля гідно та з честю боронив кордони України.

      Матрос Ілля був пожежним пожежного взводу військової частини А 4765.  Не стало Іллі Сергійовича біля населеного пункту Кринки Херсонської області 6 грудня 2023 року року під час виконання бойового наказу по захисту Батьківщини. Він  загинув  як Герой, до останньої миті, виконуючи свій військовий обов’язок на передовій. Рідна українська земля прийняла  його у свої обійми, щоб навіки зберегти пам’ять про гідного сина

        У Іллі залишилася мама - Світлана Федорівна. Вільнянська міська рада висловлює щирі співчуття рідним, друзям та побратимам Ушмаєва Іллі!

          Дякуємо і вклоняємося до землі матері за виховання сина, спpавжнього патpіота і захисника Укpаїни, який віддав своє життя за pідну землю, за pідний дім, за pодину, за увесь укpаїнський наpод. І нехай Господь Бог допоможе їм пеpенести важкий біль втpати.  

         Найвищою нагородою тих, хто уцілів, - є життя, а для загиблих – пам’ять. Вічна пам’ять Герою нашого часу. Слава Герою! Слава Україні!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь