Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ

Дата: 08.01.2024 11:03
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

 

СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ

🔹 Ранкова масована ракетна атака ворога не мала критичних наслідків для енергосистеми.

🔹 Через негоду знеструмлено 396 населених пунктів у 4 областях.

🔹 СПОЖИВАЙТЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ОЩАДЛИВО!

МЕРЕЖІ УКРЕНЕРГО ТА ОБЛЕНЕРГО

На ранок через негоду – сильний вітер, мокрий сніг, ожеледицю знеструмлено 396 населених пунктів. В Дніпропетровській області 202 населених пункти, в Кіровоградській – 79, в Миколаївській – 54, в Одеській – 58, в Черкаській – 1. В Донецькій області понад добу – 4.

На ранок через бойові дії та з інших причин без світла залишається 463 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Знеструмлено одне вугледобувне підприємство в Донецькій області. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Пропускна здатність високовольтних мереж «Укренерго» достатня для покриття наявного попиту. В неділю ремонтна бригада «Укренерго» оперативно повернула в роботу високовольтну повітряну лінію 330 кВ у східному регіоні.

СПОЖИВАННЯ

Вчора, 7 січня, добовий максимум споживання був ввечері, він був на 3,7% вище, ніж відповідний показник у попередню неділю 31 грудня.

Наразі рівень споживання дещо нижчий за прогнозний через ранкову повітряну тривогу та багаточисельні знеструмлення споживачів через негоду. Але надвечір, коли буде відновлено енергопостачання знеструмлених споживачів та посилиться похолодання, ситуація може ускладнитись через різке зростання споживання. Просимо споживачів особливо уважно поставитись до використання енергоємних електроприладів в години максимального споживання з 16:00 до 19:00.

Будь ласка, СПОЖИВАЙТЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ОЩАДЛИВО!

ВИРОБНИЦТВО

Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

ЕКСПОРТ/ІМПОРТ

Імпорт електроенергії здійснюється вдень зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 2 865 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 469 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Експорт сьогодні не здійснюється.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь