Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Засідання виконавчого комітету

Дата: 11.01.2024 14:27
Кількість переглядів: 165

 

Фото без опису

 

Засідання виконавчого комітету

      11 січня відбулося засідання виконавчого комітету Вільнянської міської ради, яке пройшло під головуванням міського голови Наталі Мусієнко.  
       У ході засідання було розглянуто низку важливих питань з різних сфер життєдіяльності громади, зокрема: про затвердження плану роботи  виконавчого комітету Вільнянської міської ради на І квартал 2024 року; про виконання бюджету Вільнянської громади за 2023 рік; про попередження випадків загибелі людей на воді в зимовий період 2024 року; про утворення комісії з обстеження втрат сільськогосподарських тварин, збитків, завданих сільськогосподарській техніці та обладнанню особистих селянських господарств та/або фермерських господарств, що зареєстровані як фізичні особи-підприємці, внаслідок збройної агресії російської федерації на території Вільнянської міської територіальної громади та затвердження її складу та інші питання.
           На засіданні виконавчого комітету розглянули рішення про попередження випадків загибелі людей на воді в зимовий період 2024 року. Згідно доповіді головного інспектора Запорізького районного управління Головного управління ДСНС України у Запорізькій області підполковника служби цивільного захисту Руслана Шпака на території Вільянської МТГ  розташовано 8 природних водойм, які відповідно до п. 3 Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 10 квітня 2017 року № 301 «Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об’єктах України», є водними об’єктами. 
      Ризики виникнення надзвичайних ситуацій взимку, у тому числі  і у  зв’язку з введенням воєнного стану, на водних об'єктах Вільнянської МТГ є досить високими. Так, у 2020 році на водних об'єктах загинула 1 особа, за 2021 рік – 1 особа, за 2022 рік – 1 особа, за 2023 рік – 1 особа. Основними небезпеками в зимовий період є утворення льодового покриву на водоймах куди безперешкодно можуть потрапляти люди, а також виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пропуском льодоходу, повені та паводків.
        Відповідно до пункту 2 другого питання порядку денного Протоколу позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області від 06.04.2023 року № 10 встановлено заборону на відвідування населення  водних об’єктів Запорізької області.
       У  зв’язку з вищенаведеним є потреба у визначенні сил та технічних засобів для проведення рятувальних та пошуково-рятувальних робіт на водних об’єктах громади з розробленням відповідного порядку їх оповіщення та залучення. Необхідність спільно з орендарями водних об’єктів облаштування спеціальних інформаційних щитів інформуючих про безпечні умови перебування поблизу та на водних об’єктах людей. 
        Членами виконавчого комітету заслухано інформацію про виконання бюджету Вільнянської громади за 2023 рік, згідно якої  до загального фонду міського бюджету надійшло доходів всього 174 875,5 тис. грн., план по доходах 173 560,1 тис. грн., виконання становить 100,8%. По загальному фонду бюджету при плані доходів без врахування трансфертів за 2023 рік у сумі 103 356,1 тис. грн. фактично надійшло 106 602,7тис. грн., або на 3 246,6 тис. грн. більше плану.
         У ході засідання члени виконкому прийняли низку рішень щодо  надання соціальних послуг громадянам, грошової допомоги та захисту прав дітей (питання про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів стосовно 80 дітей громади та щодо захисту майнових прав дітей). 
        Всього члени виконавчого комітету розглянули 101 питання порядку денного. Засідання виконавчого комітету пройшло у діловому та конструктивному порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь