Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Світла пам’ять захиснику

Дата: 17.01.2024 08:26
Кількість переглядів: 243

 

Фото без опису

   Сьогодні, 17 січня День пам’яті загиблого захисника Дмитра Миколайовича Фурдика  — сержанта Збройних Сил України, учасника російсько-української війни. Один із «кіборгів», якого вже немає з нами 9 років.   

         У жовтні 2014 року Дмитро записався у добровольчий батальйон. Згодом перейшов служити гранатометником до 6-ї роти 93-ї механізованої бригади, яка захищала аеропорт Донецька.

        17 січня 2015 року Дмитро Фурдик загинув у бою в районі аеропорту Донецька. Під час обстрілу разом із своїм командиром виносив поранених у безпечне місце. Загинув від кулі снайпера, який спостерігав за бійцями.

         Похований Дмитро на кладовищі с. Павлівське 21 січня 2015 року, де мешкають його мати і брат. Дмитро Миколайович Фурдик указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). А 27 листопада 2017 року захисник Дмитро Фурдик нагороджений орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня (посмертно). Світла пам’ять тобі, Дмитро!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь