A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

15 лютого в Україні – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2024 10:19
Кількість переглядів: 97

 

Фото без опису

 

         До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-ї річниці виведення військ з Афганістану у Вільнянській міській територіальній громаді 15 лютого до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам на Меморіалі Слави, міський голова Наталя Мусієнко, заступник міського голови Дмитро Власенко та секретар міської ради Світлана Шраменко поклали квіти. Пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів була вшанована хвилиною мовчання.
     Після Другої Світової війни війська радянського союзу брали участь у 24-х локальних війнах і збройних конфліктах на території 16-ти іноземних держав –  вони виконували «інтернаціональний» обов’язок у «гарячих» точках світу.
         Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан, 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю.  
 Згідно з статистичними даними командування об’єднаних сил ЗС України, в Афганістані загинули 4 тисячі українців…З колишнього Вільнянського району 177 юнаків з честю та гідністю виконали свій обов’язок в чужій, далекій країні. Тих, хто зостався живий, моральна  біль супроводжуватиме усе життя. 72 українських воїни зникли безвісти… Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей – сиротами… Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами… Це страшні цифри, які змушують частіше битися серця мільйонів наших співвітчизників.
           З самого початку війни на сході України й сьогодні тисячі ветеранів війн добровільно виступають на захист рідної землі, захищаючи територіальну цілісність України від російських загарбників. 
         Будь яка війна, в якій частині нашої планети вона б не відбувалася – це трагедія мільйонів  людей, мужність, героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати.
         У цей скорботний день, громада схиляє голову перед своїми синами які загинули виконуючи військовий обов’язок у війні, що триває з 2014 року та в інших локальних війнах. Ми повинні пам’ятати, що ціна мирного безхмарного неба занадто велика для кожного з нас. 39 загиблих захисників Вільнянської міської територіальної громади, які з честю боронили кордони України з 2014 року, залишаться в пам’яті навіки, бо вони справжні Герої.
           “Висловлюю щирі слова вдячності Вам – сумлінним бійцям, героям-оборонцям за все, що Ви зробили для світу, для України, для громади. Ви є гарним прикладом для молодого покоління, взірцем служіння народу та державі, прикладом незборимої сили духу, героїзму та патріотизму. Бажаю всім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя, миру та добробуту!”,- зазначила міський голова Наталя Мусієнко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь