A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Засідання робочої групи з питань зміни вулиць (провулків) в населенх пунктах Вільнянської МТГ

Дата: 16.02.2024 09:15
Кількість переглядів: 193

 

 

 

Фото без опису

         Після початку відкритого вторгнення росії в Україні розпочався процес деколонізації, дерусифікації та деімперіалізації географічних назв у населених пунктах. Мета - позбутися назв, пов’язаних з історією росії, російської імперії, а також залишків назв, пов’язаних з комуністичною ідеологією, історією СРСР, які з різних причин не були змінені під час декомунізації.
          Такі назви залишаються у назвах районів, вулиць, провулків і таке інше. Вони мають бути замінені на назви, які стосуються історії України, захисників нашої держави, видатних українських діячів, видатних мешканців відповідних міст, сіл та іншого. Така робота продовжується і у Вільнянську.
         15 лютого відбулось засідання робочої групи з питань зміни вулиць (провулків) в населенх пунктах Вільнянської міської територіальної громади. До групи увійшли вчителі історії, депутати та активні мешканці громади, які внесли пропозиції до перейменування вулиць та провулків громади. Всі пропозиції будуть винесені на засідання виконавчого комітету, після якого будуть оприлюднені на інформаційних ресурсах громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь