A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Пам’ятаємо поетесу та письменницю Лесю Українку

Дата: 27.02.2024 10:08
Кількість переглядів: 63

 

Фото без опису

       25 лютого в Україні відзначали 153 роки від Дня народження поетеси та письменниці Лесі Українки. До Дня народження Лесі Українки у закладах громади пройшли заходи. Так Вільнянська дитяча художня школа відкрила онлайн-виставку творчих портретів українських жінок "Я в серці маю те, що не вмирає...", присвячену річниці з дня народження Лесі Українки від учнів Вільнянської дитячої художньої школи.
      У Вільнянській центральній бібліотеці привітали переможців онлайн-конкурсу «Її душа, немов лелека», присвячений дню народженню Лесі Українки. Софія Саприкіна, Катерина Мізіна та Олександра Павлуненко отримали заохочувальні подарунки від Вільнянська районна організація Товариства Червоного Хреста України . 
       Центр дитячо-юнацького розвитку та дозвілля в зум форматі провів серед вихованців онлайн літературну вітальню з нагоди дня народження геніальної Лесі Українки. 40 учасників після занурення у біографію письменниці, говорили про історії кохання, вчилися кохати так натхненно та самовіддано, читали поезії, монологи, ілюструючи рядки поетеси картинками, згенерованими під час роботи  з нейромережами. Створивши чат з Лесею, вихованці БЕМСу запитали " Що б ви хотіли передати українським дітям?" і... нейромережа, неначе відчула душу Доньки Прометея, видала  прості , але влучні слова " ми маємо захищати свою країну, свою культуру і свою мову, ми маємо бути добрими один до одного". 
         Поетеса, драматург-новатор, публіцист, критик, громадський діяч – це лише незначний перелік характеристик Лесі Українки. Її життя стало прикладом боротьби, а її зброя – це слово, яке й зараз є актуальним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь