Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

День пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2024 09:56
Кількість переглядів: 58

 

Фото без опису
      26 квітня 2024 року відзначаються 38-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології. Ця трагедія та шкода від неї змушує сьогодні кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й…  Та Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших громадян.
              26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. 
      Ми думали, що ця трагедія більше ніколи не зможе повторитись...однак... Два роки тому, 24 лютого до 31 березня, Чорнобильська АЕС була окупована російськими військами. Відходячи з Чорнобильської зони, росіяни захопили в полон 169 нацгвардійців – їх вивезли у бік Білорусі. Україні вдалося повернути з полону декого з них. Станцію звільнили 31 березня. 
       Вся Україна вболівала за долю працівників ЧАЕС, які під дулом автоматів мусили й далі стежити за тим, щоб трагедія 86-го року не повторилася знову. Ми не знали, що буде із цими людьми, що буде із Чорнобилем, який так само є небезпечним для всього світу і через 38 років.
        Також нам невідомо, що буде в Енергодарі чи на інших атомних станціях України, бо тривають постійні бомбардування та обстріли з важкої техніки. Не зважаючи на цю несправедливу, підступну і безпідставну війну, розв’язану рф проти України, ми та увесь світ маємо не допустити, щоб нова атомна трагедія повторилася знову.
        Ми згадуємо подвиг тих, хто зберіг життя мільйонам людей у 1986 році, і віримо в тих, хто захищає нашу країну зараз. В цей день усім, усім, хто став частиною великого подвигу - порятунку людей від атомного лиха ми бажаємо здоров’я, миру та довгих років життя. 
         26 квітня міський голова Наталя Мусієнко, заступник міського голови Дмитро Власенко, секретар міської ради Світлана Шраменко  вшанували пам’ять тих, хто не шкодував своїх сил і здоров’я, аби зупинити згубні наслідки Чорнобильської катастрофи та поклали квіти до пам’ятника ліквідаторам у Вільнянську. Присутні згадали імена безстрашних героїв, які ціною свого здоров’я рятували людей від «мирного» атома.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь