Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Щодо випадку ботулізму

Дата: 06.05.2024 11:38
Кількість переглядів: 124

 

Фото без опису

     У Запорізькому районі зареєстрований випадок захворювання на ботулізм від вживання в’яленої риби домашнього засолу (в’ялення). Внаслідок харчового отруєння потерпіла перебуває в реанімаційному відділенні однієї з лікарень, за її життя борються лікарі.
       Запорізьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області попереджає населення про загрозу здоров’ю та життю людей від ймовірних ризиків захворювання на ботулізм при вживанні риби (соленої чи в ’яленої). Ботулізм - дуже небезпечне і в багатьох випадках смертельне токсичне інфекційне захворювання, яке виникає при вживанні продуктів, заражених мікробом групи клостридій.    Харчові продукти, забруднені цим мікробом і 0-1 DO М недостатньо оброблені, стають причиною захворювання на ботулізм. Симптоми ботулізму з’являються на перший-третій день після вживання забрудненого продукту: слабкість, запаморочення, сухість в роті. Пізніше - розлади центральної та вегетативної нервової системи, які проявляються в порушенні зору та ковтання, розладах мови. Лікування тільки в умовах стаціонару, наявна 
імовірність летальних випадків.
         Застерігаємо! Не купуйте рибу на стихійних ринках, не  в ’яліть та не коптіть її в домашніх умовах. Не наражайте себе на небезпеку та не створюйте загрозу життю та здоров’ю.

Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь