Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Інформування про послуги, які надає служба зайнятості для сприяння працевлаштуванню соціально вразливих категорій населення

Дата: 15.05.2024 14:56
Кількість переглядів: 86

 

Фото без опису

 

15.05.2024 фахівець Вільнянського відділу Запорізької філії Запорізького обласного центру зайнятості відвідала з робочим візитом Центр надання адміністративних послуг Вільнянської громади. Метою зустрічі було інформування про послуги, які надає служба зайнятості для сприяння працевлаштуванню соціально вразливих категорій населення, таких як внутрішньо переміщені особи (ВПО), ветерани/ветеранки, особи з інвалідністю та інші.

Під час візиту були представлені різні можливості для цих груп, зокрема:
• Працевлаштування: Надання інформації про актуальні вакансії, допомога у пошуку роботи, а також можливості для участі у суспільно корисних роботах. 
• Навчання: Отримання ваучера на навчання для підвищення кваліфікації або опанування нової професії. 
• Гранти: Програми надання грантів для створення або розвитку власного бізнесу. 
• Компенсації роботодавцям: Механізми отримання компенсацій за працевлаштування ВПО, які стимулюють роботодавців брати на роботу внутрішньо переміщених осіб, а також компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. 
• Соціальна підтримка: Інформування про соціальні послуги та підтримку, яку можуть отримати соціально вразливі категорії населення.

Зустріч підкреслила необхідність об'єднання зусиль служби зайнятості та місцевих органів самоврядування для розвитку ефективних ініціатив підтримки людей, яким важче конкурувати на ринку праці. Обговорювались спільні дії, що сприятимуть їх працевлаштуванню та соціальній інтеграції.

Захід також сприяв підвищенню обізнаності про можливості та послуги, які надає служба зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь