Вільнянська міська територіальна громада
Запорізька область

Попередження про аномальну спеку!!!

Дата: 08.07.2024 13:31
Кількість переглядів: 107

Фото без опису


За прогнозами Запорізького обласного центру з гідрометеорології протягом наступного тижня на території регіону пануватиме аномальна спека, очікується максимальний клас пожежної небезпеки (5 клас). Температура повітря вдень сягатиме близько 33-38 градусів тепла.
Через жарку суху погоду щодня виникають пожежі в екосистемах. Такі загоряння дуже швидко поширюються на значну площу, особливо у таку спеку, знищують гектари лісу, шкодять довкіллю й навіть можуть стати причиною травмувань і загибелі людей.
Так, з початку року на підконтрольній території  Запорізької області виникло 602 пожежі на відкритій території. Вогнем заподіяно шкоди навколишньому середовищу на загальній площі 140 га. В порівнянні з минулим роком кількість пожеж збільшилася майже 5 разів.
Тому, рятувальники наголошують на суворому дотриманні правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях. Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей.
Також співробітники ДСНС закликають не забувати про чотирилапих друзів, їм переживати спеку набагато важче! Не залишайте їх у закритих авто, якщо гуляєте на вулиці візьміть із собою достатню кількість води. Також не проходьте й повз бездомних друзів та пригостіть за можливістю водичкою і їх!    

 

 Головне управління ДСНС України у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора