Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Новини

Дата: від до Скинути

Покладання квітів на могилу героя!

Покладання квітів на могилу героя!

31 липня виповнилося 5 років від дня загибелі учасника антитерористичної операції, мешканця м. Вільнянська Дмитрієва Юрія Івановича. Вільнянським міським головою Наталею Мусієнко вшановано пам’ять Юрія Івановича, покладено квіти на могилу Героя. Народився Дмитрієв Ю.І. в 1965 році. Проживав у місті Вільнянську Запорізької області. Відпрацював в органах внутрішніх справ 16 років — у кримінальній міліції, справи дітей. Розпочинав оперуповноваженим, по тому став начальником відділення КМСД Вільнянського РВ ГУМВС. У 2011 році майор міліції Дмитрієв був звільнений на пенсію за вислугою років. Коли почалася війна на сході України, Юрій Іванович пішов на військову службу до батальйону «Скіф». Потім служив у батальйоні «Дніпро-1». 23 липня 2015 року у запеклім бою під с.Піски Донецької області був важко поранений снайперською кулею. Лікарі боролися за його життя більше тижня, проте Юрій помер вночі 31 липня в Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечникова. Юрію Дмитрієву було встановлено пам’ятні дошки на будівлі Вільнянської ЗОШ № 1,на житловому будинку, де мешкав полеглий Герой, по пров.Гнаровської, 1 м. Вільнянська та на будівлі Вільнянського відділення поліції. З нагоди Дня захисника України, 14 жовтня 2019 року у м. Вільнянськ урочисто відкрито пам’ятний знак, монумент встановили на початку вулиці, що названо іменем Героя. Указом Президента України за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Україні, вірність військовій присязі , Дмітрієв Юрій Іванович нагороджений посмертно орденом "За мужність" ІІІ ступеня. У вересні 2017 року відзначено орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеня (посмертно).

13:45 31.07.2020

Увага! Відбудеться перевірка системи оповіщення

Увага! Відбудеться перевірка системи оповіщення

Відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Запорізької області та графіку проведення технічних перевірок регіональної системи централізованого оповіщення 29 липня 2020 року з 13 год. 30 хв. до 14 год. 30 хв.буде проведена технічна перевірка системи оповіщення з практичним включенням електричних сирен. Основна мета проведення перевірки – визначення працездатності системи централізованого оповіщення. Нагадуємо, що при включенні сирен та передачі мовної інформації по електронних засобах масової інформації і вуличних гучномовцях, інформація може мати зміст про загрозу або виникнення різного виду надзвичайних ситуацій. Почувши довгий уривчастий сигнал сирен, мешканцям району необхідно включити радіоточки, радіоприймачі та прослухати інформацію. Інформація передається протягом 5-7 хвилин після подачі звукових сигналів та містить зміст про загрозу або виникнення різного виду надзвичайних ситуацій та порядок дій населення у цих умовах. Вислухавши повідомлення з питань цивільного захисту, кожен повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками. Також потрібно сповістити про почуте сусідів, особливо людей похилого віку. Кожен громадянин повинен бути підготовленим до дій при виникненні надзвичайної ситуації або події. Громадяни! Будьте уважні до повідомлень і сигналів управління з питань цивільного захисту. Це врятує Вам, рідним та близьким життя, збереже здоров’я та домівки.

15:38 27.07.2020

Міський голова вшановала пам’ять та  поклала квіти  до могили  загиблого воїна.

Міський голова вшановала пам’ять та  поклала квіти  до могили  загиблого воїна.

27 липня 2014 року під м.Дебальцеве Донецької області під час антитерористичної операції поліг смертю хоробрих наш земляк Основа Олександр Володимирович. Вірний воїнській присязі, відважний солдат віддав своє життя за Батьківщину, за український народ. Сьогодні , у день загибелі  Олександра Основи , міським головою Наталією Мусієнко було  вшановано пам’ять та  покладено квіти  до могили  загиблого воїна. Олександр Основа народився 1 вересня 1983 року у с.Попелівка Млинського району Брянської області у родині Галини Єгорівни та Володимира Григоровича. З дитинства мешкав у м.Вільнянську, закінчив школу № 1, у Вільнянському професійному ліцеї здобув спеціальність автослюсаря та водія. У 2002-2004 роках відслужив строкову військову службу. Плани про мирну працю та щасливе життя перервала війна. З перших її днів, з квітня 2014 року Олександр став на захист України із зброєю в руках. У складі 93 аеромобільної бригади визволяв Краматорськ, Слов’янськ, Дебальцеве. Куля обірвала молоде життя у 30 років… Указом Президента України № 873/2014 від 14 листопада 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу О. В. Основа нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). 21 вересня 2017 року старший солдат О. В. Основа нагороджений орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеня (посмертно). Він назавжди буде у наших серцях таким, яким його знали земляки – життєрадісним, веселим, оптимістом, вірним другом, справжнім сином свого народу.

15:27 27.07.2020

У Вільнянську вшанували пам’ять загиблого в АТО Юрійя  Дмітрієва («Сміт») з нагоди дня його народження

У Вільнянську вшанували пам’ять загиблого в АТО Юрійя Дмітрієва («Сміт») з нагоди дня його народження

Сьогодні, 21 липня, мав би відсвяткувати свій 55-ий день народження Юрій Іванович Дмітрієв. Проте, при виконанні бойового завдання поблизу села Піски на Донеччині бійця важко поранила куля снайпера. У лікарні ім. Мечникова Герою зробили дві складні операції, але 31 липня 2015 року Юрія Дмитрієва не стало. Аби вшанувати пам’ять нашого земляка міський голова Наталя Мусієнко відвідала та поклала квіти до могили загиблого Дмітрієва Юрія Івановича.

12:18 21.07.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь